Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu reacționează la LOCKDOWNUL decis de Klaus Iohannis: 'E multă ipocrizie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu consideră că în decizia luată de Klaus Iohannis referitoare la un ”lockdown” este ”multă ipocrizie”. Asta pentru că președintele a dat exemplu SUA, unde s-au ținut alegeri, dar unele prezidențiale, și unde americanii au votat masiv prin corespondență. Tăriceanu i-a adus aminte lui Iohannis de o declarație din primăvară, când spune că nu se pot ține alegeri locale, deși numărul zilnic de noi infectări era de numai 200 de cazuri.

”Vorbim despre o închidere! Este una parțială, pentru că activitățile economice nu vor fi închise. Numărul real de îmbolnăviri este mai mare, pentru că nu se face o testare pe scară largă. Când erau 200 de îmbolnăviri pe zi, președintele a cerut amânarea alegerilor locale. Acum, a venit cu exemplul din SUA, e multă ipocrizie.

Recomandarea OMS este ca școlile să se închidă ultimele, nu putem avea o generație de sacrificiu. Sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru online.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional - şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că ”democraţia nu poate fi pusă în paranteză”. Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

Citește și: România, în pragul dezastrului sanitar! Virgil Musta: ‘În foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.