stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Călin Popescu Tăriceanu recunoaște: Mai mulți români vor fi impozitați

Jurnalistii.ro
tariceanu-dragnea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în prezent se urmăreşte lărgirea bazei de impozitare corelată cu diminuarea impozitului şi a apreciat că impozitul pe gospodărie "nu va putea fi implementat foarte curând".

"Ceea ce urmărim în momentul de faţă este (...) să reducem cota de impozitare pe salariu: până la 2.000 de lei să facem cotă 0 şi peste 2.000 de lei - 10%. Deci, reducem cota de impozitare de la 16 la 10%. Dar ceea ce este mai important - şi asta e o viziune liberală a lucrurilor - este ca, în loc să avem un impozit mare pe o bază mică de contribuabili, să lărgim baza de contribuabili. În România, în momentul de faţă, avem aproximativ 4,7 milioane de salariaţi care plătesc impozite. Mai avem 5 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu restul populaţiei - dacă scoatem tinerii care sunt încă în şcoală sau în facultate (...) -, plăteşte vreo contribuţie, în condiţiile în care beneficiază de sistemul public de învăţământ, în condiţiile în care beneficiază de sistemul public de sănătate, de toate celelalte instituţii publice? Deci, ceea ce urmărim este să lărgim baza de impozitare, dar diminuând impozitul", a explicat Tăriceanu la Parlament.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Acesta a susţinut că trebuie incluşi în baza de impozitare "cei care, astăzi, din diferite motive, care ţin de legislaţie sau de scăpări de legislaţie, nu plătesc nimic, nu au niciun fel de contribuţie la stat, dar beneficiază totuşi de serviciile pe care statul le asigură".

"Acesta este motivul pentru care se doreşte introducerea impozitului pe venitul global, dar nu în formula cu gospodăria. Impozitul pe gospodărie nu este un impozit nou, ci este numai o modalitate care va permite celor care se declară o gospodărie să obţină anumite deduceri fiscale care să micşoreze suma pentru care se plăteşte impozitul pe venit", a spus preşedintele Senatului, adăugând că acest tip de impozit nu crede că "va putea fi implementat foarte curând".


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.