Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se teme că pierde puterea: 'Sper ca aceste mișcări să nu afecteze mai mult PSD'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a abordat, luni seara, la TVR 1, problemele ce ar putea să apară în Parlament, după scandalul din PSD. Doi lideri importanți social-democrați, senatorul Adrian Țuțuianu, fost vicepreședinte, și Marian Neacșu, fost secretar general, au fost excluși din partid.

Liderul ALDE se teme că actuala coaliție aflată la conducere ar putea avea probleme la votul în Parlament pe anumite legi.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Ce lege va intra în vigoare

”E o poveste pe viață și pe moarte, se joacă la distrugere. Se încearcă distrugerea adversarului. Colegii mei își pun problema, și e și preocuparea mea, dacă majoritatea din Parlament nu va fi afectată. Evident că la voturi, pentru că orice proiect guvernamental ajunge tot la vot. Din această perspectivă e o preocupare. Majoritatea pe care o avem e una confortabilă. Sper ca aceste mișcări să nu afecteze mai mult PSD, în așa fel să ne putem duce la îndeplinire angajamentele asumate pentru guvernare. PNL nu a făcut nimic. Sunt parlamentari ai PNL care au devenit membri ALDE. ”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că evenimentele din România care par să nu se mai sfârșească sunt "componentele unei lupte pe viață și pe moarte", precizând că Opoziția are câteva arme care pot deveni letale, iar lucrurile acestea sunt după modelul lui Traian Băsescu.

Citește și: Somație fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Ce îi cer ONG-urile

"Mie mi se pare că, în primul rând, toate aceste evenimente care nu se mai sfârșesc sunt de fapt componentele unei lupte pe viață și pe moarte, la distrugere. Avem și aria politică, prin care Opoziția are câteva arme care pot deveni letale, moțiunile simple, care sunt mai puțin periculoase, moțiunea de cenzură, mai periculoasă, prin care se încearcă distrugerea adversarului. Aceste lucruri sunt după modelul lui Traian Băsescu. A încercat să distrugă liderii din PSD, începând cu Adrian Năstase, a încercat să preia PNL în mod ostil. Nu a reușit. Demersul următor a fost trimiterea la închisoare a unor persoane. Vedem acum că unii dintre ei sunt achitați. Cred că aceste lucruri generează dorința de revanșă", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că este puțin probabil ca partidele parlamentare să ajungă la un consens până când România va prelua președinția Consiliului UE.

Citește și: Lovitură puternică pentru bucureșteni! Cu cât se va scumpi gigacaloria

"E o falie adâncă în societate care nu pare să se colmateze cât de cât și această situație ne aduce foarte multe neajunsuri. Privind această scenă politică așa cum am descris-o sigur dau puține șanse posibilității stabilirii unui consens. Este ultima sută de metri (a preluării președinției Consiliului UE - n.r.). Mai sunt două luni. Probabil că această dispută care domină scena politică românească, dusă la extrem, ieșită din tipare, avem reacție și contrareacție care nu se mai termină și care se amplifică de la etapă la etapă această luptă", a completat Tăriceanu.

România urmează să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de șase luni.

Citește și: Un magazin cunoscut din România încearcă să evite criza forței de muncă. La ce mișcare inteligentă a recurs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.