Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt foarte bucuros pentru rezultatul lui Mircea Diaconu

Facebook
tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că rezultatul obținut de Mircea Diaconu e cel mai mare scor pe care l-a avut un candidat independent la alegerile prezidențiale. Liderul ALDE a precizat că va veni cu modificări legislatice privind campania electorală.

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatul pe care l-a obținut Mircea Diaconu. Sute de mii de români i-au acordat încrederea. E o situație cu totul și cu totul aparte, cred, în ultimii 30 de ani. Cel mai mare pe care l-a obținut un candidat independent la alegerile prezidențiale și acest lucru s-a datorat mesajului lui Mircea Diaconu, care a încercat să explice românilor cum se citește Constituția în cheia unui adevărat președinte care dorește să respecte normele constituționale, instituțiile fundamentale ale statului, care nu acționează peste Guvern sau împotriva altor instituții”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, după anunțarea datelor exit poll.

Liderul senatorilor ALDE a mai spus că va propune modificări legislative în ceea ce privește campania electorală pentru ca mesajele tuturor prezidențiabililor să poată ajunge la alegători. Tăriceanu a adăugat că a fost „o campanie electorală extrem de anostă”.

„Din păcate, a fost o campanie electorală extrem de anostă, cum nu am mai văzut demult. O campanie în care practic alegătorii au fost puși în situația ca să fac o comparație să își cumpere o mașină legați la ochi. Este un enorm deficit democratic pe care l-am înregistrat în această campanie electorală și de aceea am de gând să propun o serie de modificări legislative astfel încât campania electorală să poată să își atingă scopul, să poată să ducă mesajul fiecărui candidat la alegători, ceea ce nu s-a întâmplat în momentul de față”, a conchis Tăriceanu.

Exit poll-ul realizat de institutele de sondare CURS-Avangarde în primul tur al alegerilor prezidențiale arată că Klaus Iohannis a obținut 39%, Viorica Dăncilă -22,5%, Dan Barna-16,4%, Mircea Diaconu-7,9%, Theodor Paleologu-6,1%, Kelemen Hunor-3,9%, Ramona Bruynseels- 1,9%, Alexandru Cumpănașu-1,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.