Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: Timișoara are o lungă istorie în spate. Este simbolul recâștigării libertății românilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la instalarea administrației românești în Timișoara. El a afirmat că Timișoara un oraș cu o lungă istorie, dar și simbolul recâștigării libertății românilor, în decembrie 1989.

„Astăzi (sâmbătă-nr.) se împlinesc 100 de ani de la trecerea Timișoarei și Banatului sub administrație românească, după încheierea primului Război Mondial. Timișoara este fără îndoială un oraș aparte, care are o lungă tradiție academică, o istorie în spate, o tradiție culturală și nu în ultimul rând în mod deosebit o lungă tradiție industrială. Pentru mine Timișoara reprezintă mai mult decât atăt. Timișoara este simbolul recâștigării libertății românilor, în decembrie 1989. Îmi doresc ca Timișoara să rămână de-a pururi purtătoarea acestui simbol extraordinar care a redat românilor bunul cel mai depreț, libertatea. Urez timișorenilor la mulți ani și multă bunăstare”, potrivit mesajului video al lui Călin Popescu Tăriceanu, postat pe pagina de Facebook a ALDE.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la instalarea administrației românești în Timișoara. Șeful statului a subliniat că Timișoara este locul de unde a izvorât libertatea de care românii se bucură în prezent, potrivit Președinției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.