Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: Toate ţările din lume stimulează acum consumul. Ludovic Orban nu înţelege economie nici cât un elev de şcoală

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se declară satisfăcut de faptul că miercuri, în Parlament, la Comisia de buget-finanţe, a fost modificată prevederea de majorare a pensiilor cu 14% şi s-a adoptat "ceea ce este prevăzut în lege şi obligatoriu, adică majorarea pensiilor cu 40%", el arătând că o astfel de majorare ar avea un impact pozitiv în economie.

"Am văzut ieşirea de ieri foarte disperată a lui Orban, nu înţelege economie nici cât un elev de şcoală. Majorarea pensiilor are un efect pozitiv în economie, pentru că stimulează consumul. Toate ţările din lume, în această perioadă de criză, au adoptat o conduită care este diametral opusă faţă de aceea ce s-a întâmplat în anii 2009 - 2010, când s-a mers cu măsuri de reducere extraordinară a cheltuielilor. Toate economiile au căzut şi a trebuit ani de zile să îşi revină. De data aceasta au înţeles, se stimulează consumul. În America au dat câte 1.000 dolari pentru fiecare persoană pentru consum, în Germania acelaşi lucru au făcut", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat că pensionarii "nu depun banii la bancă, îi vor consuma pe alimente, pe lucruri de necesitate şi banii se întorc în economie".

"Parlamentul a luat ieri o decizie corectă, aştept votul final", a spus aceasta, adăugând că ALDE va susţine în continuare majorarea cu 40% a pensiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.