Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calitatea aerului la metroul din Paris: Parchetul a deschis o anchetă

railwaygazette.com
metrou paris

Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară ce vizează RATP după o plângere depusă de asociaţia Respire care acuză regia de transport din Paris de "înşelăciune şi vătămari involuntare" din cauza degradării calităţii aerului la metrou, a anunţat miercuri asociaţia, relatează AFP.

Parchetul a confirmat pentru AFP deschiderea unei anchete în februarie pentru "punerea în pericol a altor persoane şi înşelăciune privind prestarea unui serviciu care implică un pericol pentru sănătatea umană".

"Este timpul să ridicăm legea tăcerii şi ca RATP să spună adevărul utilizatorilor", a declarat Tony Renucci, director general al Respire, citat într-un comunicat al asociaţiei, care a depus plângere în martie 2021.

Asociaţia acuză RATP că ascunde utilizatorilor săi nivelul de poluare a aerului din spaţiile sale subterane şi speră că "în sfârşit va face ceea ce este necesar" pentru a rezolva problema.

RATP este la curent cu situaţia "de la începutul anilor 2000", menţionează Respire.

"Calitatea aerului este o prioritate", afirmă la rândul său regia de transport, adăugând că a implementat un "plan de acţiune ambiţios" împotriva acestui fenomen, de peste 20 de ani.

Respire a indicat că s-a bazat pe două rapoarte realizate în 2019 şi 2021 pentru a-şi susţine plângerea, din care reiese că aerul de la metroul din Paris şi din RER (trenurile regionale) este "semnificativ mai poluat cu particule fine" decât cel din exterior.

Poluarea cu particule fine poate provoca disconfort sau infecţii respiratorii şi poate duce la o creştere a spitalizărilor sau a mortalităţii legate de aceste patologii, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.