Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cambodgia a raportat trei noi cazuri de Covid, care au legărură cu ministrul ungar de externe

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ministerul Sănătăţii din Cambodgia a raportat luni trei noi cazuri de COVID-19 având legătură cu ministrul de externe ungar, testat pozitiv după ce a vizitat ţara din Asia de Sud-Est săptămână trecută, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior din Ungaria, Peter Szijjarto, a fost testat pozitiv la coronavirus după ce a părăsit Cambodgia şi a sosit în Thailanda, declanşând îngrijorări legate de un focar.

Autorităţile sanitare cambodgiene au testat sute de persoane care au avut contacte cu delegaţia ungară, inclusiv prim-ministrul Hun Sen, care a avut rezultate negative pentru COVID-19, dar a intrat în autocarantină.

Primul caz legat de vizita delegaţiei ungare a apărut în weekend, când un cambodgian desemnat ca bodyguard al lui Szijjarto a fost descoperit cu COVID-19.

Luni, autorităţile sanitare cambodgiene au anunţat alte trei cazuri legate de oficialul ungar. Printre ele se numără doi cambodgieni: Suos Yara, un parlamentar al Partidului Poporului Cambodgian la putere, şi Sar Chetra, secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului.

Şi ambasadorul ungar în vârstă de 68 de ani în Cambodgia şi Vietnam a fost testat pozitiv, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Ca urmare a vizitei delegaţiei ungare, Cambodgia a reintrodus măsuri de precauţie, inclusiv închiderea anumitor afaceri şi locuri de divertisment pentru a opri potenţiala răspândire a virusului. Şcolile din capitala Phnom Penh au fost de asemenea închise.

Noile infecţii au crescut bilanţul Cambodgiei la 300 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 12 sunt considerate active.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.