Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Comunelor a respins modificările aduse de Camera Lorzilor la proiectul legii pentru retragerea din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic
Camera Comunelor

Camera Comunelor a parlamentului britanic a respins miercuri modificările aduse de Camera Lorzilor la proiectul legii pentru retragerea din Uniunea Europeană, propus de premierul Boris Johnson, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Camera Comunelor, unde liderul conservator dispune de o largă susţinere, a dat undă verde la începutul lunii ianuarie proiectului de lege privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc la 31 ianuarie.

Textul a fost transmis apoi Camerei Lorzilor, care a adoptat luni şi marţi cinci amendamente, însemnând tot atâtea lovituri date guvernului, şi care vizau mai ales drepturile cetăţenilor Uniunii Europene rezidenţi în Marea Britanie sau ale minorilor refugiaţi neînsoţiţi.

Proiectul de lege a revenit miercuri în Camera Comunelor, care a respins amendamentele, ceea ce înseamnă că textul va intra din nou în dezbatere în Camera Lorzilor.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Dacă aceştia îl vor aproba în forma dorită de deputaţi, textul ar urma să fie promulgat de regina Elisabeta a II-a, posibil chiar joi.

În caz contrar, el va face naveta între cele două camere ale parlamentului până când una din părţi va ceda.

Unul din amendamente viza garantarea dreptului de reîntregire familială după Brexit pentru minorii refugiaţi neînsoţiţi, garantat în interiorul UE, dar abandonat de guvernul britanic.

Un altul prevedea, pentru cei 3,6 milioane de cetăţeni ai UE rezidenţi în Marea Britanie, primirea unui document scris care să le ateste dreptul de şedere după Brexit.

Camera Lorzilor mai prevăzuse ca provinciile Scoţia şi Ţara Galilor să poată avea un cuvânt de spus în negocierile privind viitoarea relaţie a Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

După adoptarea definitivă în Marea Britanie, acordul de Brexit va trebui ratificat de Parlamentul European, pe 29 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.