Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților a sesizat CCR asupra unui conflict între Ministerul Public și Parlament (SURSE)

Ultima Ora breaking news

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, anunță Mediafax.

Potrivit surselor citate, sesizarea la CCR a fost semnată de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat, luni, atribuțiile, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. „În data de 8 octombrie 2018, atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților”, potrivit deciziei publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Pe agenda oficială a președintelui Camerei Deputaților nu figurează, luni, nicio întrevedere.

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, în ședința Comisiei juridică a Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, că prin semnarea protocolului cu SRI în anul 2016, procurorul general, Augustin Lazăr, a transformat Serviciul Român de Informații în organ de cercetare penală, astfel SRI primind puteri sporite.

Citește și: Ședință de ULTIMĂ ORĂ în PSD: Liviu Dragnea a chemat deputații la discuții UPDATE Decizia CHEIE luată .

 

"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional şi ne gândim foarte clar să declanşăm un conflict constituţional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer şi la cel din 2009 şi la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală. (...) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la CPP şi a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituţional şi dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituţională", a declarat Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.