Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect prin care cresc salariile personalului de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei 'Delta Dunării'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care nivelul de salarizare pentru personalul care lucrează în Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, să fie similar cu cel din administraţia centrală. Iniţiativa legislativă a PSD a fost adoptată cu 184 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” şi cinci abţineri. Legea merge la promulgare, anunță news.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017, intervenţiile legislative vizând modificarea nivelului de salarizare prevăzut de lege pentru personalul care lucrează în cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, astfel încât acestea să fie similare cu cele din administraţia centrală.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

„Personalul care ocupă funcţia de asistent medical-şef pe unitate beneficiază de majorarea salariului de bază cu 15% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi cuprins între 250 şi 400, respectiv cu 7,5% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi mai mic de 250.

Personalul din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" şi comisariatul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în teritoriul rezervaţiei, beneficiază de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază, care nu se ia în calcul la limita sporurilor prevăzută la art. 25. Sporul se acordă proporţional cu timpul lucrat în rezervaţie.”

- Începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, salariile de bază de care beneficiază personalul din cadrul instituţiilor şi unităţilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, se stabilesc la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2021. (2) Prevederile alin.(1) nu se aplică personalului care a beneficiat de majorările salariale prevăzute de Legea nr.156/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse) .

- Prevederile art.I intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, prevede proiectul de lege.

Senatul a adoptat pe 23 aprilie proiectul de lege, iar Camera Deputaţilor a aprobat iniţiativa ca for decizional. Prin urmare legea ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.