Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea unui semn nou, distinctiv, pentru șoferii surzi sau care au deficiențe de auz

camera deputatilor plen

Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege care prevede introducerea unui semn nou, distinctiv, pentru șoferii surzi sau care au deficiențe de auz. Inițiativa legislativă a deputatului PNL Adriana Săftoiu a fost adoptată cu unanimitate de voturi și anume 272, potrivit Mediafax.

„Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul internațional distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilități de auz, sub forma unui pătrat de culoare albă, cu latura de 100 mm, având în centru reprezentarea grafică folosită la nivel internațional după cum urmează:

- la autovehiculele din categoria AM, A1, A2 și A, în partea din spate, lângă numărul de înmatriculare sau de înregistrare după caz;

- la celelalte autovehicule, pe lunetă, în partea dreaptă sau stângă sus;

- la autovehiculele care nu sunt prevăzute cu lentă, pe caroserie în partea dreaptă sau stângă sus;

Citește și: S-A AFLAT - Care e cocktailul de medicamente cu care s-au VINDECAT mai mulți bolnavi de coronavirus

- la autovehiculele care tractează o remorcă, pe caroseria remorcii, în partea dreaptă sau stângă sus”, arată proiectul adoptat, marți, de către deputați.

Folosirea semnului, care va fi aplicat pe lunetă, în colţul din dreapta sau din stânga, este opţională.

Semnul este recomandat în cazurile în care persoana cu deficienţe de auz este oprită de un agent de circulaţie în trafic, iar acesta va şti că şoferul are nevoie de un interpret şi de comunicare în limbajul semnelor.

De asemenea, în situaţia în care o persoană cu astfel de deficienţe ar fi implicată într-un accident de circulaţie, autorităţile vor vedea semnul distinctiv şi vor apela, la nevoie, la un interpret în limbajul semnelor.

Pentru ceilalţi participanţi la trafic, semnul va arăta că şoferul respectiv trebuie atenţionat, la nevoie, cu semnale luminoase.

Legea va merge la promulgarea la președintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.