Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Imnurile naţionale ale Poloniei şi României, intonate în plen cu prilejul Zilei solidarităţii româno-polone

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor plen

Imnurile Naţionale ale Poloniei şi României au fost intonate, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, cu prilejul Zilei solidarităţii româno-polone.

"În data de 3 martie sărbătorim Ziua solidarităţii româno-polone care atestă parteneriatul dintre cele două naţiuni unite de comuniune, de experienţă istorică şi de voinţa de a consolida în continuare relaţiile bilaterale. Vă invit să ascultăm Imnul Naţional al Poloniei şi Imnul Naţional al României", a precizat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, în şedinţa de plen.

Deputatul minorităţilor naţionale, reprezentantul Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, a afirmat, cu acest prilej, că ziua de 3 martie este "o zi de mare însemnătate privind relaţiile în româno-polone".

"În prezent, Polonia şi România sunt legate de un parteneriat strategic. Suntem aliaţi de încredere în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, parteneri în cadrul Uniunii Europene. Important de menţionat este susţinerea necondiţionată a Poloniei pentru integrarea României în Uniunea Europeană şi NATO. Acum 47 de ani, pe 4 martie, la acel cutremur care a avut loc la Bucureşti, statul polonez a ajutat poporul român construind un spital care în ziua de astăzi găzduieşte sute de copii.(...) Acelui spital toată lumea îi spune spitalul Budimex. (...) De asemenea, amintesc de sprijinul acordat de echipa medicală şi lotul valoros de ajutoare umanitare din Polonia ce au venit ca sprijin pentru ţara noastră în vremurile pandemiei. De mai bine de un secol suntem uniţi de prietenie, solidaritate şi o evaluare comună a ameninţărilor la adresa securităţii europene care vin dinspre est", a mai spus deputatul.

Potrivit acestuia, Ziua solidarităţii româno-polone este un prilej unic pentru organizarea unor evenimente importante pentru promovarea şi consolidarea relaţiilor reciproce.

"Anul acesta, cu Ziua solidarităţii româno-polone, la 105 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Polonia, a fost anunţat public sezonul cultural România - Polonia 2024 - 2025, o iniţiativă lansată anul trecut de ministerele Culturii din cele două ţări, prin care România şi Polonia îşi vor promova reciproc cultura, istoria şi relaţiile ce le unesc. Uniunea Polonezilor din România reprezintă o punte de legătură dintre cele două state, iar faptul că în aceste vremuri de război ambele popoare îşi manifestă solidaritatea faţă de Ucraina este o dovadă că legăturile şi relaţiile reprezintă un sprijin în securitatea ambelor state", a mai spus Ghervazen Longher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.