Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanților este îngrijorată - Administrația Trump intenționează să transmită Arabiei Saudite cunoștințe tehnologice privind energia atomică

Infowars
FBI Trump

Administrația Trump intenționează să transmită Arabiei Saudite cunoștințe tehnologice privind energia atomică, se arată într-un raport al unei comisii din Camera Reprezentanților, existând temeri că această acțiune ar putea intensifica eforturile de înarmare nucelară în Orientul Mijlociu, potrivit mediafax.

Camera Reprezentanților de la Washington, controlată de democrați, a inițiat o anchetă în legătură cu planurile Casei Albe de a construi reactoare nucleare în Arabia Saudită, informează BBC News online.

Raportul Comisiei de Supraveghere din Camera Reprezentanților notează că o anchetă în acest sens are "o importanță critică, deoarece eforturile Administrației de a transfera tehnologia nucleară americană sensibilă în Arabia Saudită par să fie în curs de desfășurare".

Pe 12 februarie, Președintele Donald Trump s-a întâlnit reprezentați ai unor companii de energie nucleară pentru a discuta despre posibilitatea construirii de centrale atomice în țările din Orientul Mijlociu, inclusiv Arabia Saudită.

Arabia Saudită a semnalat că dorește să apeleze la energie nucleară pentru a-și diversifica sursele de energie și pentru a-și acoperi necesitățile energetice tot mai mari.

Există însă temeri că oferirea de tehnologie nucleară Arabiei Saudite ar antagoniza și mai mult Iranul și ar putea provoca o cursă periculoasă a înarmării nucleare în această regiune volatilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.