Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanților a adoptat o rezoluție pentru a limita acțiunile lui Trump împotriva Iranului: 'Pare să se retragă'

nyt.com
trump

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat o rezoluție care cere limitarea puterii președintelui american Donald Trump de a lua măsuri militare împotriva Iranului fără acordul Congresului, relatează site-ul postului CNN, scrie Mediafax.ro.

Rezoluția a fost adoptată în contextul tensionării relațiilor deja fragile între Iran și Statele Unite. Aceasta a fost aprobată cu 224 de voturi pentru și 194 de voturi împotriva și urmează să ajungă în Senat.

Republicanii Matt Gaetz, Thomas Massie și Francis Rooney au votat în favoarea propunerii făcute de democrați, în timp ce mai mulți republicani au votat împotriva rezoluției.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Monica Anisie! Planul ministrului Educației

Textul, deși simbolic, cere președiintelui să "înceteze folosirea Forțelor Armate ale Statelor Unite în ostilitățile împotriva Iranului" în cazul în care Congresul decide să nu declare război sau să "autorizeze în mod specific" utilizarea forței.

Acesta specifică faptul că forțele armate vor fi folosite doar în cazul în care "este necesară apărarea împotriva unui atac armat iminent împotriva Statelor Unite".

Votul privind rezoluția a avut loc la o zi după ce Donald Trump a semnalat o deescaladare a tensiunilor cu Iranul, afirmând că acesta "pare să se retragă" după atacurile cu rachete ce au vizat baze militare irakiene în care erau staționate trupe americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.