Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Trump de masacrarea kurzilor, prin retragerea trupelor americane din Siria

The Hill
Donald Trump

Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri cu o largă majoritate o rezoluţie fără caracter obligatoriu care condamnă decizia lui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, semn al profundei nemulţumiri pe care această politică a provocat-o până şi în rândurile aliaţilor săi republicani, notează AFP, potrivit Agerpres.

Prezentată de congresmeni democraţi şi republicani, rezoluţia "se opune deciziei de a pune capăt eforturilor Statelor Unite pentru a împiedica operaţiunile militare turce împotriva forţelor kurde siriene din nordul Siriei".

Ea a fost primit 354 de voturi pentru şi 60 contra, cu aprobarea a 129 de republicani din totalul celor 197 din Camera inferioară a Congresului.

În plus, textul lansează un apel preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, "să înceteze imediat" operaţiunile din nordul Siriei şi "să respecte acordurile existente".

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Rezoluţia îndeamnă "Statele Unite să menţină susţinerea acordată comunităţilor kurde siriene prin intermediul unui sprijin umanitar", "să se asigure că armata turcă acţionează cu reţinere", iar "Casa Albă să prezinte un plan clar şi precis pentru a învinge durabil" gruparea Stat Islamic.

"Preşedintele a dezlănţuit o escaladare spre haos şi insecuritate în Siria atunci când a dat undă verde Turciei să îi atace pe partenerii noştri kurzi", a afirmat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi.

Largul sprijin republican adus acestui text accentuează presiunea asupra liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, pentru a organiza la rândul său un vot privind rezoluţia.

Retragerea din nordul Siriei anunţată de Donald Trump "a fost o eroare. Sper că nu este prea târziu pentru a opri această agresiune", a declarat Mitch McConnell, însă fără să anunţe o dată pentru vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.