Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameră specială pentru audierea minorilor, amenajată la Primăria Ploieşti

wbdg.org/
camera de audiere

O cameră specială dedicată audierii minorilor care trec prin experienţa divorţului între părinţi sau a abuzului şi violenţei în familie a fost amenajată în sediul Primăriei Ploieşti.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de municipalitatea ploieşteană, acest spaţiu numit "Camera poveştilor" este destinat minorilor consiliaţi de către funcţionarii din cadrul Serviciului Autoritate Tutelară.

"'Camera poveştilor' este un spaţiu special creat, dedicat poveştilor de viaţă ale copiilor, în care minorii ploieşteni care trec prin experienţa divorţului între părinţi sau a abuzului şi violenţei în familie sunt invitaţi la o discuţie deschisă, derulată sub îndrumare profesionistă, pentru a se identifica soluţiile adecvate în vederea depăşirii situaţiei de risc în care aceştia se află. Pragul 'Camerei poveştilor' din cadrul sediului Primăriei Municipiului Ploieşti este trecut de către minorii ce trebuie evaluaţi psihologic în cadrul anchetelor sociale sau psihosociale, solicitate de către instanţele judecătoreşti şi birourile notariale", arată sursa citată.

Noua camera de evaluare şi consiliere psihologică a copilului a fost organizată în sediul Primăriei Ploieşti din dorinţa de a se realiza un spaţiu al siguranţei şi încrederii, plin de culoare şi personaje din poveşti, care să permită o deschidere prietenoasă a copiilor în cadrul interviurilor realizate de către personalul specializat din Serviciul Autoritate Tutelară al Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.