Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera superioară a parlamentului german a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

bundestag

Deputaţii din Bundesrat (camera superioară a parlamentului) au aprobat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Germania, relatează DPA. Aprobarea Bundesratului survine la o săptămână după votul 'căsătorie pentru toţi' în camera inferioară a parlamentului german (Bundestag). În cadrul votului de săptămâna trecută 393 de deputaţi au votat pentru, 226 de deputaţi s-au opus, toţi membri ai familiei conservatoare a cancelarului german, şi patru s-au abţinut.

Astfel, Germania, care până în prezent a recunoscut doar parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex, se va alătura celor 13 ţări europene care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Într-un vot separat, Bundesratul a aprobat o măsură privind acordarea de compensaţii pentru mii de homosexuali care au fost condamnaţi în baza unei legi anti-gay care a existat în cea mai mare parte a secolului al XX-lea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat şi o femeie, însă ea şi-a exprimat speranţa că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, conform Agerpres. Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat şi o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", a declarat ea jurnaliştilor după votul din Bundestag în favoarea amendamentului care legalizează căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.