Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron cere 'mai putina Europa'

cameron

Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai puţin proeminent în unele aspecte legate de funcţionarea statelor membre, a declarat marţi premierul britanic David Cameron, într-un discurs în care şi-a prezentat planurile privind reforma blocului comunitar înainte de organizarea unui referendum asupra apartenenţei la UE, transmite Reuters.

"Să nu uităm niciodată că Uniunea Europeană este formată acum din 28 de naţiuni vechi ale Europei", a spus Cameron în discursul său.

"Diversitatea este cea mai mare putere a Europei. Marea Britanie spune: Haideţi să celebrăm acest lucru, haideţi să recunoaştem că răspunsul la probleme nu este întotdeauna mai multă Europă. Uneori (răspunsul) este mai puţină Europă", a afirmat el.

Discursul lui Cameron survine în aceeaşi zi în care el urmează să trimită o scrisoare preşedintele Consiliului European Donald Tusk, care reprezintă statele membre ale UE, cu principalele sale obiective privind reforma blocului comunitar.

Cameron a promis că va organiza până la sfârşitul lui 2017 un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.