Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron, tot mai supus presiunilor în propriul partid în privința votului la referendum

davidcameron

Presiunea asupra premierului britanic David Cameron creste pentru a le permite deputatilor si ministrilor conservatori sa voteze conform propriei constiinte la referendumul asupra ramânerii sau iesirii tarii din Uniunea Europeana, noteaza Reuters.

Graham Brady, deputat conservator proeminent si presedinte al influentului 'Comitet 1922' al partidului, i-a cerut miercuri lui Cameron sa respecte 'opiniile la care ceilalti tin în mod profund', pentru a tine unita formatiunea.

'As îndemna guvernul sa trateze apartenenta la UE ca pe o problema de constiinta atât pentru liderii partidului, cât si pentru parlamentarii de rând', a scris Brady în cotidianul The Daily Telegraph. 'Trebuie sa fie în interesul Partidului Conservator sa trateze referendumul ca pe o problema distincta, una care nu trebuie sa ne divizeze asupra programului de guvernare în privinta caruia suntem pe deplin uniti', a adaugat deputatul conservator.

Apelul lui Graham Brady survine dupa ce, de la recentul summit G7 din Germania, premierul britanic a parut sa le dea ministrilor sai un ultimatum, pe care s-a grabit apoi sa îl retraga, afirmând ca a fost gresit înteles.

'Daca vrei sa fii o parte a guvernului, va trebui sa consideri ca ne-am angajat într-un exercitiu de renegociere înaintea unui referendum si care va conduce la un rezultat de succes', le-a declarat el reporterilor, întrebat daca le va permite ministrilor sa voteze la referendum potrivit propriei constiinte. 'Toata lumea din guvern a semnat programul stabilit în manifestul conservator', a adaugat el.

Cameron s-a exprimat dupa ce peste 50 de parlamentari din partidul sau au declarat ca sunt pregatiti sa se alature unei campanii de sprijinire a iesirii Marii Britanii din UE, daca premierul nu obtine schimbari radicale în interiorul blocului european. Acesta a fost primul semn de revolta eurosceptica de când Cameron a fost reales luna trecuta, noteaza Reuters.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.