Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camerun: bărbați înarmați au împușcat mortal un jurnalist duminică seara târziu în Bamenda

camerun

Bărbați înarmați au împușcat mortal un jurnalist duminică seara târziu în Bamenda, un oraș din regiunea din nord-vestul Camerunului, a anunțat sindicatul local al jurnaliștilor, fiind al treilea asasinat al unui lucrător media din țară în acest an, informează Rador.

Anye Nde Nsoh, șeful biroului din regiunea de vest și nord-vest al săptămânalului "The Advocate", se afla într-un bar din cartierul Ntarikon din Bamenda când atacatori neidentificați au deschis focul asupra sa, a declarat colega acestuia, Melanie Ndefru, care se afla în apropierea locului atacului.

La începutul acestui an, un prezentator de radio și un jurnalist au fost uciși în două atacuri separate în capitala Yaounde sau în apropierea acesteia, ceea ce a determinat ONU să își exprime îngrijorarea cu privire la mediul jurnalistic. Asociația cameruneză a jurnaliștilor de limbă engleză (CAMASEJ) a confirmat moartea lui Nsoh și a cerut efectuarea unei anchete. "Acest ultim atac asupra unui jurnalist este deja prea mult.

Conflictul de lungă durată din regiunile de nord-vest și sud-vest pune jurnaliștii într-un mare pericol", a declarat președintele CAMASEJ, Jude Viban. Un purtător de cuvânt al autorităților regionale a declarat că acestea nu au fost la curent cu atacul. Până în prezent, atacul nu a fost revendicat. Moartea lui Anye Nde Nsoh a survenit pe fondul unui conflict între autoritățile cameruneze și unele facțiuni separatiste din regiunile anglofone, conflict care s-a agravat în 2017. Mii de persoane au fost ucise în luptele dintre separatiștii înarmați și trupele guvernamentale, atrocități fiind comise de ambele părți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.