Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | A fost dezvăluită noua monogramă pentru reginei Camilla

bbc.com

Noua monogramă a reginei consort Camilla a fost dezvăluită de Palatul Buckingham. Concepută de profesorul Ewan Clayton, aceasta combină inițialele "C" și "R" de la Regina - cuvântul latin pentru regină, anunță bbc.com.

Acesta va fi folosit de Camilla pe antetul scrisorilor personale, pe felicitări și pe cadouri. Palatul Buckingham a adăugat că noul simbol va fi folosit pe crucea reginei consort, pe care aceasta o va depune joi, la Westminster Abbey, pe Câmpul Amintirilor.

În septembrie, palatul a dezvăluit noul cifru care va fi folosit de regele Charles al III-lea, care a fost ales personal de acesta, dintr-o serie de modele realizate de Colegiul de Arme. Monograma regelui Charles va fi folosită de către departamentele guvernamentale și pe documentele de stat și cutiile poștale.

Însă, nu va fi o schimbare bruscă pe cutiile poștale. Aproape 70.000 dintre cutiile poștale actuale, aproximativ 60% din total, datează din timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Dar mai există încă cutii poștale în uz din timpul domniei reginei Victoria, a lui Edward VII, George V și VI, iar cifrele originale rămân până când cutiile trebuie înlocuite.

Vestea despre monograma reginei consort vine după ce premierul Rishi Sunak a confirmat că o sărbătoare bancară suplimentară va avea loc în Marea Britanie pentru a marca încoronarea regelui Carol al III-lea pe 8 mai 2023.

Regele Charles va fi încoronat cu două zile mai devreme, iar Regina Consort va fi încoronată și ea la aceeași dată, într-o ceremonie similară, dar mai simplă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.