Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania de împăduriri de primăvară: Romsilva va planta apoximativ 20 milioane de puieţi forestieri

Romsilva

Romsilva va planta circa 20 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, cele mai mari suprafeţe unde se vor face împăduriri fiind în judeţul Suceava.

"Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 9.130 hectare fond forestier, din care 6.015 prin regenerări naturale şi 3.115 hectare prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Romsilva, potrivit news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

În acelaşi timp, vor fi făcute lucrări de completări pe 1.439 de hectare fond forestier şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 132 de hectare.

Cele mai mari suprafeţe regenerate natural vor fi în judeţele Suceava, cu 785 de hectare fond forestier, Caraş-Severin, 622 de hectare, Maramureş, 413 hectare, şi Neamţ, cu 409 hectare. Suprafeţele cele mai mari care vor fi regenerate prin lucrări de împăduriri se află în judeţele Suceava, unde vor fi împădurite 1.058 hectare, Maramureş, cu 236 hectare, urmate de Cluj, cu 219 hectare, Sibiu, 156 hectare, Neamţ, 154 hectare, şi Mureş, 151 hectare.

Întrucât condiţiile meteorologice au permis, lucrările de regenerare a pădurilor au început deja la mai multe direcţii silvic.

"Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va regenera în cursul anului 2021, în campaniile de împăduriri de primăvară şi toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale şi 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri. Lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiţii de 199,2 milioane lei", menţionează sursa citată.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale şi 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantaţi în acest interval 151,66 milioane puieţi forestieri, cu o investiţie totală de 665,6 milioane de lei.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.