Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe pe 4 ianuarie în județul Arad

vaccinare, cluj, doctori

Campania de vaccinare anti-COVID-19 va începe în judeţul Arad pe 4 ianuarie, au decis, marţi, autorităţile de sănătate publică, care au considerat că din cauza zilelor libere de Anul Nou ar putea să fie puţini cei care se prezintă pentru imunizare, iar dozele începute trebuie folosite în scurt timp.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată la nivelul instituţiei şi ţine cont de logistică şi de zilele libere de sărbători.

Citește și: Opt germani au supraviețuit după ce au primit din greșeală supradoză de vaccin anti-Covid: Serul se pare că le-a declanșat gripa

"Cu siguranţă nu vom începe vaccinarea pe 30 - 31 decembrie, pentru că implică o logistică foarte mare, iar un alt aspect este faptul că, fiind zile libere, probabil nu vor veni la vaccinarea prea multe persoane. Noi trebuie să consumăm 975 de doze în aceste zile şi avem nevoie de 120 de ore pentru a le putea administra. Dozele ajung în flacoane, ele sunt în număr de 195, care trebuie porţionate la DSP, la temperaturi foarte joase. O singură persoană trebuie să le porţioneze în 975 de doze, iar asta înseamnă încă o zi. Apoi intrăm în zilele libere, când lumea nu va veni la vaccinare", a explicat Horea Timiş.

El a spus că în judeţ au fost înfiinţate, până în prezent, şase centre de vaccinare, patru în secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, una în Policlinica Municipală şi una în Spitalul Orăşenesc Ineu.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ .

Vaccinarea va avea loc după un program de la ora 08,00 la 20,00 în fiecare zi în cele şase centre.

La finalul lunii noiembrie, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unitate cu 2.200 de angajaţi, au transmis la DSP o solicitare pentru 1.300 de doze de vaccin COVID-19, în urma chestionării angajaţilor care ar dori să se vaccineze rezultând că 60% dintre aceştia au răspuns afirmativ.

La nivelul unităţilor medicale din judeţ, 2.395 de angajaţi au acceptat să fie imunizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.