Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania de vacinare în UE - Propunerea lui Emmanuel Macron pentru toate statele membre

Agerpres
Emmanuel Macron

După ce Germania, Franţa, Italia şi alte cinci state europene îşi vor coordona lansarea campaniilor naţionale de vaccinare anti-COVID-19, surse din anturajul lui Emmanuel Macron anunță că campania de vaccinare contra Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările europene, potrivit unor surse din anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron, conform AFP citată de News.ro.

Data nu a fost încă fixată, potrivit acestor surse. "Am spus că la nivel european va începe în acelaşi moment. De aici şi interesul de a fi la comun", a precizat un consilier.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Emmanuel Macron a anunţat acest proiect de campanie de vaccinare tuturor grupurilor politice din Adunarea Naţională.

El le-a explicat că "toate ţările europene îşi vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului", a rezumat în faţa presei şeful deputaţilor din grupul republicanilor, Damien Abad.

Întrebat de AFP, preşedintele grupului socialiştilor Valérie Rabault a confirmat că şeful statului a anunţat o campanie de vaccinare care va începe în aceeaşi zi "în toate ţările europene".

La insistenţa Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat marţi că s-ar exprima în sfârşit pe 21 decembrie - cu o săptămână mai devreme - cu privire la vaccinul Pfizer/ BioNTech, deschizând calea unui posibil debut al vaccinărilor înainte de finalul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.