Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania Google şi Lidl România pentru încurajarea donării de sânge a adus în centre peste 5.000 de doritori

basilica.ro
doneaza sange

Campania susţinută de Google şi Lidl România pentru încurajarea donării de sânge a adus în centre peste 5.000 de doritori, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"#DateToDonate. Împreună donăm speranţă". Campania a avut în centru donarea de sânge împreună cu o altă persoană apropiată şi a fost promovată, pro bono, de o serie de creatori de conţinut de pe YouTube. S-au alăturat campaniei #DateToDonate Denis Roabeş (solistul formaţiei The Motans), Irina Rimes, George Buhnici, Jamila, Alex Cozma (Atenţie, Cad Mere!), Cristian Presură, Mihai Alexandru Hash, Otilia şi Jean Gavril.

Google a investit în campania #DateToDonate 200.000 de dolari sub formă de promovare pe YouTube. Totodată, Lidl România a oferit cupoane de cumpărături în valoare de 100 de lei, utilizabile prin aplicaţia Lidl Plus, disponibilă gratuit pe Google Play şi App Store.

Pe site-ul campaniei s-au înscris peste 5.000 de donatori. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numai în centrele de donare din Bucureşti şi Ploieşti s-au recoltat peste 2.500 de pungi de sânge în plus.

"Finalul lui 2021 ne găseşte chiar bucuroşi şi pentru prima data în ultimii ani pot să afirm că nu există criză de sânge, în Bucureşti cel puţin, oricât de greu încercat ar fi centrul nostru. Şi asta se datorează cu siguranţă campaniei #DateToDonate derulată de Asociaţia HEM (N-avem SANGE?!), Google şi Lidl România, campanie care tocmai s-a încheiat. Peste 5.000 de pungi de sânge am recoltat numai în luna decembrie, o premiera în istoria noastră, având în vedere sărbătorile de iarnă, generând o creştere cu peste 1.000 de pungi de sânge recoltate în luna noiembrie faţă de noiembrie 2020. Totodată am avut şi o creştere cu peste 1.500 de pungi în luna decembrie comparativ cu decembrie trecut. Pot să spun astfel că în aceste zile chiar a venit Moş Crăciun, cu darul vieţii pentru pacienţii din spitale", a afirmat dr. Doina Goşa, director Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Pentru a mulţumi donatorilor şi a alina suferinţa bolnavilor care au nevoie de sânge, campania se va încheia cu un concert organizat în curtea Institutului Clinic Fundeni, în proximitatea secţiilor de Hematologie, Oncopediatrie şi Transplant Medular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.