Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania RESPECT ȘI RESPONSABILITATE - Lupta FACIAS cu Ministerul Sănătății, în instanță: FACIAS cere desecretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru lipsa de transparență a achizițiilor de vaccinuri împotriva Covid-19, iar mâine, 10.11.2023, instanța a stabilit primul termen de judecată. Acțiunea face parte din campania FACIAS - „RESPECT ȘI RESPONSABILITATE”, venită în sprijinul românilor care au suferit ca urmare a vaccinării împotriva Covid-19.

FACIAS a atras atenția în repetare rânduri cu privire la lipsa de responsabilitate a Ministerului Sănătății, atât cu privire la achizițiile dubioase din pandemie, dar și în ceea ce privește reacțiile adverse pe care le-au avut românii vaccinați, păstrate la secret de reprezentanții ministerului. FACIAS a trimis mai multe solicitări pentru clarificarea situațiilor semnalate, a cerut inclusiv statului să facă publice contractele care conțineau inclusiv riscurile și care au fost secretizate ilegal, iar răspunsul Ministerului Sănătății a fost unul frapant: Contractele nu există. O sfidare a opiniei publice și mai ales a cetățenilor afectați de reacțiile vaccinului împotriva Covid-19. În aceste condiții, am dat în judecată ministerul, iar mâine, 10.11.2023, avem primul termen!

DNA a fost sesizată

Pe lângă acțiunea în instanță, FACIAS a sesizat și DNA. Deși în actele oficiale ale Guvernului României se arată clar existența unui număr de patru contracte semnate cu producătorii cu care Comisia Europeană a încheiat Acorduri de cumpărare, oficiali ai Ministerului Sănătății au atestat faptul că aceste contracte nu există. Astfel, negarea existenței celor patru contracte în adresa oficială trimisă FACIAS înseamnă că semnatarii adresei au dezinformat și distorsionat realitatea. De aceea, FACIAS a sesizat DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual.

Campanie pentru responsabilizarea vinovaților

În contextul în care în Uniunea Europeană problema efectelor adverse ale vaccinurilor împotriva Covid-19 ia amploare, FACIAS a lansat campania „RESPECT ȘI RESPONSABILITATE” prin care acordă sprijin și informații persoanelor care au suferit din punct de vedere medical, moral și financiar ca urmare a vaccinării anti-COVID 19, în sensul ca acești români să aibă șansa de a primi de la responsabili despăgubiri pentru daunele suferite.

FACIAS insistă asupra importanței transparenței în utilizarea resurselor statului și a respectării dreptului publicului la informații privind deciziile guvernamentale care le afectează direct sănătatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.