DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Campania umanitară România Salvează România - Crucea Roșie a strâns peste 7 milioane de euro

crucea rosie

Crucea Roşie Română a colectat peste 7 milioane euro în urma campaniei umanitare de strângere de fonduri "România Salvează România", lansată în martie cu scopul dotării unităţilor sanitare cu aparatură medicală şi materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19.

Potrivit unui raport al Crucii Roşii Române privind intervenţia la pandemia COVID-19, publicat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de activitate umanitară şi transmis vineri într-un comunicat AGERPRES, în campania umanitară "România Salvează România" s-au strâns 6.881.000 euro de la persoane juridice, 170.624 euro de la persoane fizice şi, respectiv, 89.552 euro din donaţii SMS.

De asemenea, Crucea Roşie Română a primit donaţii de produse în natură în valoare de 2 milioane de euro.

Conform sursei citate, cu fondurile primite din donaţii, Crucea Roşie Română a făcut achiziţii de echipamente şi materiale în valoare de 5.564.439 euro, pentru a veni în sprijinul unităţilor medicale, dar şi a celorlalte instituţii publice implicate în lupta cu pandemia, iar, în prezent are în procedură de achiziţie aparatură medicală şi materiale de protecţie în valoare de 1.576.737 euro.

Astfel, 175 unităţi medicale de pe întreg teritoriul României au beneficiat de aceste fonduri, fiind dotate cu aparatură medicală, materiale de protecţie de strictă necesitate, produse de dezinfecţie, materiale de curăţenie, produse alimentare şi aparatură electrocasnică.

Printre echipamentele medicale achiziţionate şi distribuite unităţilor medicale se numără: o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, 10 aparate de testare rapidă COVID, 350 kituri de testare rapidă, 20 monitoare pentru funcţii vitale, 156 injectomate, o staţie de oxigen, 2 purificatoare de aer, un bronhofibroscop, 10 paturi pentru secţiile de terapie intensivă, un generator, 35 ventilatoare, un defibrillator, 2 purificatoare de aer, un ecograf, ventilatoare recondiţionate în valoare de 179 000 euro, seturi de lenjerii pentru spitale, 4 tuneluri de dezinfecţie, şi 200 de teste COVID19. Totodată, au fost achiziţionate şi distribuite 2.215.000 mănuşi, 2.255.000 măşti, 21.500 viziere, 230 ochelari de protecţie, 20.250 combinezoane şi dezinfectanţi, se precizează în raport.

Alte donaţii au fost pentru produse de igienă, apă, băuturi răcoritoare, energizante, frigidere, maşini de spălat, uscătoare, fierbătoare, cafetiere, preparate calde, dulciuri.

Crucea Roşie Română va achiziţiona, în perioada următoare, aparatură medicală şi materiale de protecţie în valoare de 1.576.737 euro, mai menţionează sursa citată.

Totodată, Crucea Roşie Română a desfăşurat o campanie naţională de informare şi conştientizare a populaţiei în vederea limitării infectării cu virusul COVID-19, fiind distribuite materiale informative în zonele urbane şi rurale, publicate materiale online pe site şi în reţelele de socializare.

Conform raportului, Crucea Roşie Română a utilizat din fonduri proprii 184.472 euro pentru completarea intervenţiilor de strictă necesitate.

Potrivit comunicatului, Crucea Roşie Română împlineşte 144 de ani de activitate umanitară.

"Transmit cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor care fac posibilă misiunea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, voluntarilor şi angajaţilor noştri, pentru devotamentul, curajul, implicarea şi munca lor neobosită în sprijinul umanităţii. Sunt recunoscător întregului mediu de afaceri, care a reacţionat cu atât de multă deschidere la nevoile unei ţări aflate în stare de urgenţă şi mulţumesc tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu această cauză. Suntem onoraţi de încrederea pe care ne-au arătat-o şi îi asigurăm de întregul nostru angajament în luptă împotriva noului Coronavirus", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.