Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania umanitară “SOS Ucraina” continuă

facebook
Vineri, 25 martie, Asociația Românilor din Italia în colaborare cu Salvamamme au completat a patra acțiune (3 în Ucraina și 1 în centrul de refugiati Isarcea) din campania umanitară “SOS Ucraina”. Această acțiune a fost organizată datorită solicitărilor primite din partea autorităților din Cernăuți care la rândul lor au pus la dispoziție informații despre un centru de primire al copiilor salvați din orașele bombardate de armata rusă.
Adăpostul pentru copii se află la aproximativ 90 km de Siret și găzduiește peste 180 de copii cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani.
Coordonatorul misiunii a fost președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac care a declarat: „această misiune fost o foarte dificilă întrucât străzile care conduc la centrul de copii sunt impracticabile. Întâlnirea cu acești minunați copii a fost una dintre cele mai emoționante momente  datorită faptului că statutul acestora este incert: nu se știe dacă sunt orfani sau dacă proprii părinți le mai trăiesc. Toți copiii prezenți în incinta centrului prezentau simptome de gripă și tuse. Sunt cazați în niște cabane din lemn de aproximativ 35 mp2 și găzduiesc în medie 25-30 de copilași. La inițiativa noastră, responsabilii centrului au acceptat să le organizăm un moment vesel, ocazie în care au primit cadourile și au degustat bunătăți trimise din Italia (ciambelone, ciocolată, sucuri, ouă de ciocolată, colomba de Paște). Am promis micuților că vom face tot posibilul să revenim pentru a le aduce bunurile necesare indicate de autorități: lenjerii de corp și pentru paturi, alimente, medicamente și ceva surprize dacă va fi posibil. Mulțumesc pe această cale doamnei Mariagrazia Passeri pentru parteneriatul între Salvamamme și ARI, mulțumesc pentru sprijinul oferit de către InfoCons, Fly Roma School, AEREC, voluntarilor și tuturor persoanelor care au donat bunurile enumerate mai sus”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.