Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Brăila, campanie dedicată copiilor, cu ocazia centenarului: "100 de zile de mesaje preventive'

enational.ro
politia romana

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila se alătură manifestărilor organizate pentru marcarea acestui eveniment important printr-un demers inedit, adresat cetăţenilor, constând în transmiterea de informaţii şi recomandări din sfera de preocupare a instituţiilor de aplicare a legii, pe parcursul a 100 de zile. Scopul campaniei este informarea antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor din judeţul Brăila", se arată într-un comunicat de presă remis vineri de IPJ Brăila, citat de Agerpres.

Campania se va derula până pe 21 august 2018 şi presupune transmiterea zilnică a unor mesaje de informare şi de prevenire a infracţiunilor către populaţia din judeţul Brăila.

Mesajele vor fi structurate pe categorii de beneficiari, fiecăreia fiindu-i alocată, pe parcursul întregii campanii, o anumită zi a săptămânii, în care va primi informaţii şi recomandări preventive.

Ziua de luni este dedicată copiilor, aceştia primind informaţii referitoare la definirea unor noţiuni precum: delincvenţă juvenilă, contravenţie, infracţiune, măsuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenţă şi tipurile acesteia, pornografie infantilă, bullying, principalele tipuri de infracţiuni comise de minori, provocările şi riscurile Internetului şi ale reţelelor de socializare, recomandări, educaţie rutieră, context familial şi social favorabil conduitei delincvente, anunţă Agerpres.

În fiecare zi de marţi, pe parcursul derulării campaniei, mesajele vor fi adresate femeilor, acestea fiind informate cu privire la infracţiunile comise cu precădere faţă de această categorie de populaţie - tâlhăria, violul, violenţa în familie, despre măsurile de siguranţă pentru protejarea integrităţii fizice şi psihice, precum şi despre modalităţi de sesizare a instituţiilor cu atribuţii în sprijinirea victimelor.

Miercuri, poliţiştii se vor adresa persoanelor vârstnice cu informaţii şi recomandări preventive referitoare la înşelăciunile prin metoda "accidentul", "premiul", "reprezentant firmă/instituţie" etc., la furturi din buzunare/genţi, furturi prin câştigarea încrederii, tâlhării, lovire sau alte violenţe, fiindu-le propuse şi măsuri de siguranţă a bunurilor proprii sau a integrităţii fizice şi psihice.

În zilele de joi, poliţiştii brăileni vor transmite mesaje adaptate publicului de sex masculin, referitoare la tipuri de infracţiuni în care sunt implicaţi, în calitate de victimă sau autor - furt din buzunare/genţi, din autoturisme, ameninţare, lovire sau alte violenţe.

Vineri, participanţii la traficul rutier vor fi în atenţia poliţiştilor cu informaţii pentru prevenirea accidentelor rutiere sau a implicării în evenimente neplăcute în traficul rutier, oamenii legii reamintindu-le principalele reguli privind circulaţia pe drumurile publice, modificări legislative, recomandări preventive şi vor prezenta analize ale comportamentului rutier.

În weekend, mesajele poliţiei se vor adresa altor categorii - părinţi, administratori sau lucrători în societăţi comerciale, persoanelor din mediul rural sau urban sau vor accentua anumite recomandări transmise în cadrul săptămânii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.