Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri cu bătaie în Germania: membră a extremei drepte a ajuns la spital

ziarexclusiv.info
bataie pumn

O membră a partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost lovită în timp lipea afişe electorale, a anunţat sâmbătă poliţia din Bremen, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit martorilor, Natascha Runge, de 28 de ani, făcea parte dintr-un grup de persoane care lipeau afişe pe un zid din oraşul Bremen, când doi bărbaţi s-au apropiat şi le-au cerut să le înlăture, a precizat poliţia într-un comunicat.

A avut loc o ceartă privind conţinutul afişelor, în timpul căreia unul dintre cei doi bărbaţi a lovit-o pe Runge, care candidează pentru parlamentul regional din Bremen, în zona stomacului. Un bărbat de 23 de ani a fost acuzat de vătămare corporală.

Potrivit filialei din Bremen a AfD, Runge, care a suferit recent o intervenţie chirurgicală abdominală, a fost împinsă înainte de a fi lovită. Ea a fost spitalizată, a precizat partidul.

AfD, al treilea cel mai important partid german în termeni de locuri în parlamentul federal, este cunoscut pentru sloganurile sale provocatoare, de multe ori anti-islam sau anti-migraţie, notează dpa.

În ianuarie, un alt politician din AfD din Bremen, Frank Magnitz, a fost atacat şi rănit.

Magnitz a declarat că incidentul de vineri este o dovadă a "otrăvirii catastrofale a discursului politic". El a spus că ruperea afişelor a devenit ceva cotidian şi le-a cerut celorlalte partide să condamne această violenţă motivată politic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.