Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de boicotare a rețelelor de socializare la nivel internațional: cluburile din Marea Britanie și restul Europei se unesc împotriva discriminărilor

Blaknews.ro
Facebook News

Un număr mare de cluburi de fotbal și jucători de top din Marea Britanie, dar și din restul Europei, încep vineri o acțiune de boicotare a rețelelor sociale ca o măsură de combatere a abuzurilor și discriminărilor. Acțiunii i s-au alăturat și UEFA, dar și alte organisme sportive și sportivi de top, relatează Mediafax.

Acțiunea are ca scop manifestarea solidarității împotriva abuzului online și încurajarea companiile care dețin rețelele de socializare să adopte o poziție mai puternică împotriva abuzurilor rasiste și sexiste pe platformele lor.

În Marea Britanie și-au anunțat participarea la acțiune ligile de rugby și crichet, dar și federațiile de fotbal din Scoția, Țara Galilor și Irlanda.

O listă incompletă a celor care s-au raliat demersului cuprinde cluburi din Premier League, Liga engleză de fotbal, Superliga feminină, Liga scoțiană de fotbal masculin și feminin, Football Association, Scottish FA, Football Association of Wales și Irish Football Association, Uefa și alte organizații de fotbal, Consiliul de Cricket din Anglia și Țara Galilor, Asociația Profesională de Cricket, Federațiile de rugby din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Franța, Rugby Premier, cluburi de rugby și asociații ale jucătorilor de rugby, britanice și europene.

Sunt de asemenea implicate organisme reprezentante ale ciclismului, curselor de cai, hochei și tenis din Marea Britanie.

Și-au anunțat participarea chiar și sponsori ai echipelor din Premier League, precum și instituții media, precum Sky Sports, BT Sport și Talksport.

Protestul începe vineri la ora 15:00 GMT și se va încheia luni la miezul nopții.

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton s-a alăturat și el campaniei, alături de pilotul Williams, George Russell.

„Sunt pe deplin de acord cu inițiativa și dacă facând acest lucru ajut să pun presiune pe acele platforme, pentru a contribui la lupta împotriva discriminării, atunci, cu siguranță, mă bucur că o fac”, a spus Hamilton.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"Sunt foarte mândru să aud că sunt atât de multe organizații implicate. Nu știu de ce Formula 1 nu face parte din asta.", s-a întrebat Hamilton.

Reprezentanții Formula 1 au declarat, citați de BBC Sports, că „sunt pe deplin dedicați combaterii oricărei forme de discriminare, online sau de orice fel și sprijină organismele sportive și sportivii implicați în boicot.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.