Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de informare privind drepturile victimelor violenţei în familie, derulată de specialiștii DGASPC Sector 3

RFI Romania
violenta sexuala

Specialiştii DGASPC Sector 3 au derulat, vineri, o campanie de informare a comunităţii cu privire la drepturile victimelor violenţei în familie, precum şi la serviciile oferite de instituţie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3, campania a fost organizată sub deviza "Avem dreptul la siguranţă şi la o viaţă lipsită de violenţă", cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Au fost distribuite pliante, semne de carte şi afişe în policlinici, cabinete de medici de familie, hipermarketuri, şcoli. Materialele informează victimele violenţei în familie şi comunitatea că pot apela numărul de urgenţă 0728.729.797 când sunt victime sau martori ai unei forme de abuz, potrivit Agerpres.

De asemenea, se oferă informaţii despre cum se pot accesa serviciile Adăpostului pentru victimele violenţei în familie "Sf. Maria". În cadrul adăpostului, victimele violenţei în familie vor primi servicii de cazare şi hrană, acces la asistenţă medicală, consiliere juridică pentru obţinerea ordinului de protecţie, consiliere socială şi psihologică, pe o perioadă de 5 - 60 de zile, iar în situaţii speciale timp de 180 zile.

Una din patru femei este, în timpul vieţii sale, victima unei forme de violenţă. De cele mai multe ori, copiii sunt martori sau devin, la rândul lor, victime, au adăugat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.