DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Campanie electorală cu buldozerul pe plajă

Facebook
Eugen Bola

În Constanța, politica se face dinastic și transpartinic, în dulcele stil balcanic. Bogdan Bola este fiul lui Eugen Bola, fost prefect de Constanța (în mandatul lui Victor Ponta, ca premier) și actual Inspector Șef al ITM Constanța (Inspectoratul Teritorial al Muncii). În dinastia Bola, suntem politician din tată-n fiu și nu e de mirare că avem aliați în presă care ne fac temenele și ne sar în ajutor cu întrebări potrivite, la care să putem răspunde în mod relaxat, oricât de departe am fi de adevăr. Prin familie se transmite nu doar materialul genetic, ci și, în cazul nostru, proastele obiceiuri.

De-a lungul carierei sale, tatăl Eugen Bola a fost implicat în mai multe scandaluri. În anul 2013, pe când era prefect al judeţului Constanţa, acesta a intervenit în litigiul deja foarte cunoscut al retrocedării abuzive a carierei de la Sibioara, anulând din pix o hotărâre de fond funciar care se afla de doi ani în circuitul civil şi care, din punct de vedere legal, nu putea fi anulată decât de instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Constanţa. Hotărârea mătrăşită de Bola invalida propunerea de retrocedare a carierei de la Sibioara, având în vedere că perimetrele miniere sunt exceptate prin lege de la retrocedare. Proprietarul carierei retrocedate abuziv, omul de afaceri Grigore Comănescu, a depus plângere penală împotriva lui Eugen Bola, însă organele în drept au clasat dosarul. Eugen Bola a fost înregistrat în 2017, când muşamaliza un caz de muncă fără forme legale.

Bola, fiul, nu sare departe de trunchi: speriat de reacția opiniei publice în urma articolului de pe stiripesurse.ro, s-a grăbit să ne arunce nisip în ochi față de abuzurile comise pe faleza nord și să umple presa constănțeană de așa-zise lămuriri în problema beach-barurilor și a PUZ-ului. A declarat că „foarte mulți operatori de plaje nu au niciun fel de acte pe acele construcții, care se află pe sectoarele lor de plajă. În momentul în care au semnat contractele, era specificat că nu au voie să construiască beach baruri.” Acest lucru este fals, contractele respective permit, printre altele, organizarea de servicii de plajă, activități sportive și alte activități de agrement, cât și amplasarea de construcții provizorii, ca acelea pe care le-a dărâmat Bola. Nu putem publica un exemplu din contractele consultate, din motive de confidențialitate, dar nu reiese de nicăieri interdicția susținută de Bola.

Cu PUZ-ul de care au atâta nevoie operatorii economici de pe litoral ca să scape de prigonirea lui Bola, afirmațiile acestuia din presă ne-au băgat și mai mult în ceață. Bola ne promite că PUZ-ul „nu va fi gata nici la anul”, dar bineînțeles că nu din vina lui sau a ABADL, Doamne ferește! Vina e întotdeauna a altcuiva. Precum la voleiul pe nisip, pisica e trimisă de la Ana la Caiafa, PUZ-ul e ba în „terenul” Ministerului Dezvoltării Regionale, ba al Agenției de Mediu, ba al primăriilor, „care nu mai răspund de niciun fel la solicitări”. Bola se laudă în presă că încearcă „să caute o soluție legală” și să-i ajute pe operatorii economici, dar până o găsește, a zis că-i ajută mai bine cu un buldozer, că e mai la îndemână și că e mai electoral. Dacă Băsescu a câștigat capital politic desființând buticurile din capitală, tânărul Bola și-a zis că dă și el lovitura pe scena politică dacă se apucă de demolat beach-baruri și se laudă că o face pentru binele nostru. Dacă muriți de sete în vara asta pe plajă la faleza nord, știți cui să-i mulțumiți! Tatălui și fiului și tradiției din dinastia Bola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.