Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ne strică vacanța la mare?

facebook.com
lucrari plaja

După ce-am stat închiși în apartamente două luni de zile, ce poate fi mai apetisant decât briza mării, valurile și berea rece sub umbreluța de pe plajă? Să te apuce noaptea pe șezlong și să dansezi în picioarele goale în nisip? Față de deplăsările între dormitor și sufragerie, Marea Neagră este un adevărat paradis. Dar ca la noi la nimenea, se găsesc unii să ne strice și vacanța asta. Nici n-avem nevoie de Covid-19, e suficient să avem … aspirații politice.

Vezi și: Avocatul Gheorghe Piperea anunță: Am gasit dovada indubitabilă, ca epidemia NU a fost declarată niciodată în mod oficial pe teritoriul României

Pe plaja de pe faleza Nord din Constanța, lărgită de curând cu fonduri europene, ar trebui să fie o forfotă intensă. Operatorii ar trebui să pregătească toate condițiile pentru constănțenii care vin la plajă și pentru turiștii scăpați ca din pușcă. Să se monteze șezlonguri, magazinașe, umbreluțe, să se pregătească înghețată pe băț, panouri pentru distanțarea socială, măsuri pentru sănătatea cetățeanului, etc. Dar ca la noi la nimenea, în loc să se construiască, se dărâmă!

ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral), instituție publică, adică aflată în slujba cetățeanului, condusă din 24 februarie 2020 de PNL-istul Bogdan Bola, în loc să pună umărul la pregătirea sezonului turistic și așa compromis, s-a pus pe … demolări abuzive. În loc să sprijine operatorii, i-au somat să demoleze, pe motivul că bărulețele și chioșcurile n-ar avea autorizație. Operatorii economici de pe faleza nord vor autorizații de construcție dar, ca la noi la nimenea, nu le pot obține, pentru că, după reamenajarea prin fonduri europene a plajelor de pe Faleza Nord, nu există încă un PUZ al acestor plaje (singurul valabil legal acum datează din 2013, dar este neactualizat topografic, deci inutil). Iar PUZ-ul adus la zi și inițiat de primăria Constanța încă de pe 6 mai 2019, nu a primit încă aprobarea din partea ABADL! Cu alte cuvinte, ABADL cere avize pe care nu le poți obține din cauza … ABADL! Și tot ABADL trimite inspectorii pe plajă să-i sancționeze pe operatorii economici din cauza acestor avize.

„Nu îmi doresc în niciun caz să intervenim în forță sau să se comită vreun abuz de nicio autoritate a statului, dar legea trebuie respectată, indiferent cum te numești”, a declarat în 20 mai pentru Constanța de azi Bogdan  Bola.

Și totuși, ce se ascunde în spatele acestei situații aberante? Cum să fii sancționat când nu există un cadru legal în care să funcționezi? Explicația e foarte simplă: Bogdan Bola, proaspăt șef al ABADL, știe cum s-o joace electoral. A simțit că e rost de o candidatură la alegerile parlamentare că deh, partidul e pe val. Deci, cu bună știință și bine înfipt la ABADL, Bola își face campanie, stricându-ne vacanța: pune la pământ beach-barurile și se laudă în presă că „va curăța plaja de construcții, gunoaie și alte materiale”. Dar de fapt o curăță de turiști, pentru că lasă vacanțierii fără apă minerală, suc, muzică și înghețată! Bola vrea doar să se dea erou și să-și favorizeze operatorii de casă, dar nu face decât să ne pună nouă pofta-n cui!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.