Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie electorală cu toate armele la vedere: Curiosul caz al lui Mircea Drăghici/ ANALIZĂ

mircea draghici

Mircea Drăghici se bucură, asemenea oricărui alt cetățean român, de prezumția de nevinovăție. Nu există niciun motiv real pentru a intui că acesta nu va continua să-și exercite obligațiile parlamentare și politice la fel cum a făcut-o și până acum, câtă vreme el continuă să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Pentru oricine cunoaşte legile din domeniu, acțiunile desfășurate de Mircea Drăghici sunt perfect legale și coincid cu practicile de finanțare pe care toate partidele din România, inclusiv USL și PNL, le operează. De altfel, trezorierul PSD nu este la prima experienţă de acest fel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie achitându-l definitiv într-un alt dosar instrumentat de DNA.

CITEȘTE ȘI: Nasul îţi transmite mesaje despre sănătatea ta. Care sunt acestea şi cum le poţi traduce

În România există o lungă serie de politicieni care s-au trezit cu dosare la DNA în momente politice importante. Este cazul președintelui PNL, Ludovic Orban, care a fost chemat la DNA în ajunul candidaturii sale la alegerile locale din 2016, cazul lui Victor Ponta, care a fost chemat la DNA imediat după momentul Colectiv, sau cazul lui Vasile Blaga, asupra căruia au planat o serie de acuzații în timpul unei campanii electorale.

Toate aceste exemple au totuși ceva în comun, anume că toți acești politicieni, indiferent de apartenența lor politică, au fost declarați, în cele din urmă, nevinovați.

Nu putem decât să speculăm asupra motivelor pentru care aceste lucruri se întâmplă, însă putem fi cu toții de acord că momentul în care toate aceste acțiuni au fost demarate este cel puțin suspect și poate sugera faptul că există forţe care încă încearcă reglarea vieții politice cu ajutorul unor mecanisme juridice.

CITEȘTE ȘI: Prepară-ţi acasă cafeaua ideală: Condimetele care îţi dau o cu totul altă experienţă .

Nu este de neglijat nici faptul că această chemare la DNA se suprapune peste seria dezvăluirilor legate de Augustin Lazăr și de acțiunile pe care acesta le-a făcut în calitate de procuror în perioada comunistă. O eventuală încercare de a sufoca această temă prin chemarea lui Mircea Drăghici la DNA nu poate fi sortită decât eșecului, câtă vreme este evident că cetățenii ai acestui stat nu vor putea accepta ca un procuror care s-a exprimat împotriva unui disident politic, prelungindu-i agonia în temnițele securiste, să conducă in continuare Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.