Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie împotriva vizitei Prinţului moştenitor saudit, în Tunisia

Ventures Onsite
Mohammed bin Salman

Sindicate şi asociaţii din Tunisia au făcut apel să se manifesteze împotriva venirii Prinţului moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, aşteptat marţi la Tunis, în cadrul primului său turneu în străinătate de la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează AFP preluată de Agerpres.

Khashoggi, editorialist saudit cu o atitudine critică la adresa puterii de la Ryad, a fost asasinat pe 2 octombrie în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul, fapt ce a umbrit imaginea Arabiei Saudite, îndeosebi pe cea a Prinţului moştenitor, acuzat de presă şi de responsabili turci că a dat ordin ca jurnalistul să fie omorât.

Bin Salman, care s-a deplasat în Emiratele Arabe Unite, apoi în Bahrein, este aşteptat într-o vizită de câteva ore marţi la Tunis, potrivit preşedinţiei tunisiene.

Vizita sa va fi prima a unui membru al familiei regale de la revoluţia din 2011 în Tunisia, care l-a înlăturat de la putere pe fostul dictator Zine el Abidine Ben Ali, refugiat de atunci în Arabia Saudită.

''Nu profanării Tunisiei, ţară a revoluţiei'', se putea citi pe un afiş uriaş postat pe localul Sindicatului naţional al jurnaliştilor tunisieni ( SNJT), care îl arată pe un saudit din spate, cu o drujbă în mână.

''Tunisiei nu-i face cinste să primească o persoană care este implicată într-o crimă odioasă împotriva unui jurnalist, care duce un război împotriva Yemenului şi care nu are nici un respect pentru drepturile omului'', a declarat dna Soukaina Abdessamad, secretar general al SNJT, într-o conferinţă de presă.

SNJT şi circa zece organizaţii, inclusiv Liga drepturilor omului şi Asociaţia femeilor democrate (ATFD), au făcut apel să manifesteze luni la ora locală 17,00 (16,00 GMT) şi marţi la ora locală 12,00 (11,00 GMT) la Tunis. Organizaţii ale studenţilor au făcut de asemenea apel să se manifesteze marţi la Tunis şi Sfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.