Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie PoliticScan: Curaj revocă Consiliul Național de Etică

ministrul Educatiei

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat că revocă Consiliul Național de Etică, motivul fiind „recăpătarea încrederii în ce se întâmplă în zona de doctorate în România”.

„Am decis să revoc Consiliul Național de Etică, azi voi semna ordinul în acest sens. (...) Este nevoie de creearea unui cadru normativ clar pentru doctorate în România. (...) Consiliul Național de Etică nu se va mai ocupa de analiza tezelor de doctorat”, a spus Adrian Curaj.

Potrivit acestuia, forul ar fi urmat să aibă mâine o ședință pe tema tezei de doctorat al ministrului de Interne, Petre Tobă.

„Întâlnirea era mâine, Consiliul de Etică nu mai este funcțional. (...) L-am revocat, e mai mult decât desființat. (...) CNATDCU va avea n rol mult mai important. (...)  În luna ianuarie vom avea un mecanism (...) un cadru instituțional și normativ suficient de robust, clar, transparent, pentru a trata toate cazurile”, a mai spus Curaj.

Ministrul Educației a precizat că doctoratul ministrului Petre Tobă va fi analizat de către noul mecanism, care va fi funcțional în curând. El a mai spus că va avea o întâlnire, la sfârșitul acestei săptămâni, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu prezidiul Academiei Române pentru a discuta acest subiect. Întrebat dacă universitățile vor primi posibilitatea de a retrage titlurile de doctor în cazuri de plagiat, Adrian Curaj a răspuns:

„Mi se pare esențial să înțelegem responsabilitatea universităților. Nu poate fi un alt forum pe lumea asta, acolo se face cercetare, există legătura directă între doctorand și conducător, acolo există școala doctorală, acolo sunt invitați cei care fac evaluarea tezelor. Universitatea își dă acceptul în cadrul facultății și la nivel de universitate. Nu se poate duce responsabilitatea… E clar că universitatea are o reponsabilitate esențială. Cu toate astea, este esențial de important să veghem ca lucrurile să fie corect făcute. Ca să aplicam legea, trebuie ca legea să fie foarte clară.”.

Ministrul Educației a mai precizat că în curând va fi disponibilă și platforma online de teze de doctorat.

Mai multe despre Consiliul Național de Etică puteți afla citind și „Campanie PoliticScan: Marian Preda: Demnitarii și-au făcut o comisie pentru a avea imunitate etică-academică”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.