Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie PoliticScan: Dosarul plagiatului lui Ponta, din nou pe masa ministrului Educației

victor-Ponta-Plagiat

Universitatea Bucureşti (UB) a trimis din nou la Ministerul Educaţiei dosarul privind plagiatul tezei de doctorat a fostului prim-ministru Victor Ponta, solicitând ministrului Adrian Curaj să îi retragă acestuia titlul de doctor. O solicitare similară a fost trimisă de UB în decembrie 2014, iar ministrul de atunci al Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat la momentul respectiv că trebuie să se consulte cu juriștii instituției pentru a vedea ce poate face. Pentru că nu s-a întâmplat nimic, Universitatea din București a trimis încă odată dosarul proaspătului șef de la Educație.

 „Noi am trimis tot dosarul, pe care îl aveam din vara anului 2012, vinerea trecută şi aşteptăm reacţia ministerului. Nu ştiu dacă acolo au mai rămas documentele, s-au mai schimbat miniştrii între timp, nu pot să îmi dau seama. Dacă domnul ministru a spus că are nevoie de documentele şi dovezile Universităţii, atunci noi i-am trimis dosarul. (...) Trebuie să vedem, să discute cu juriştii, cu cei cu care se consfătuieşte şi să vedem dacă ia hotărârea care este aşteptată de foarte multă lume şi probabil ar fi hotărârea care se impune. Noi credem că este posibil, aşa am crezut de la început, că trebuie făcut ceva pentru ca astfel de lucruri să fie sancţionate şi să nu se mai repete”, a declarat pentru Gândul rectorul Universității, Mircea Dumitru.

Săptămâna trecută, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a afirmat, întrebat fiind dacă îi retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, că nu a fost contactat de Universitatea din București referitor la acest caz și că se va ocupa de el după ce va termina proiectul de buget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.