Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie ŞOCANTĂ în scandalul metoo: Modelele, încătuşate de bărbaţi cu măşti care reprezintă capete de porci / VIDEO

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Campania „#MeToo” împotriva hărţuirii sexuale a fost marcată, vineri, printr-o prezentare de modă din New York. Modelele au defilat în ţinutele create de designeri, după care au apărut din nou, purtând aripi de înger şi fiind încătuşate de bărbaţi cu măşti roz care reprezintă capete de porci, scrie Reuters. Îmbrăcată cu o rochie lungă până la pământ, în negru şi alb, cu aripi ataşate la umeri, Cheyenne Jacobs, în vârstă de 22 de ani, s-a oprit la capătul podiumului şi s-a declarat o supravieţuitoare a abuzului sexual. Ea a povestit pe scurt că a fost abuzată sexual în timpul liceului şi violată în timpul facultăţii.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Acest show care a marcat campania „#MeToo” în cadrul Săptămânii Modei de la New York a fost creat de Myriam Chalek, director de creaţie a site-ului de modă American Wardrobe. „Nu cred că acest spectacol de modă va schimba lucrurile peste noapte, dar sper că va reprezenta încă un pas spre schimbare”, a spus Chalek pentru Reuters. Între femeile care au defilat la acest show s-a numărat şi Alicia Kozakiewicz, în vârstă de 29 de ani, care a fost răpită în 2002 de un bărbat care o contactase pe internet. Kozakiewicz a povestit cum a reuşit să treacă peste înviunirile la adresa ei, care au venit inclusiv din partea propriei familii, reuşind să devină un speaker motivaţional şi o actriţă aspirantă.

Citește și: Surpriză de proporţii: Andra şi Delia vor fi invidioase – ea e cea mai bogată cântăreaţă din România

„Mişcarea «#MeToo» nu este despre a urî bărbaţii, nu este despre a lupta cu violenţă împotriva violenţei. Este despre a le da putere femeilor şi fetelor să trăiască într-o lume fără teamă, astfel încât să poată fi în siguranţă şi să nu poată deveni victime ale hărţuirii şi agresiunii sexuale”, a spus Kozakiewicz.

La acest spectacol au fost prezentate ţinute ale American Wardrobe, Chalek precizând că evenimentul a fost nonprofit. Din octombrie, sute de femei au acuzat de abuz sexual numeroşi bărbaţi influenţi din domenii precum politică, afaceri, media şi divertisment, acestea alăturându-se mişcării „#MeToo” pe reţelele de socializare. În industria modei, acuzaţii de abuz sexual au fost lansate şi de bărbaţi. Luna trecută, The New York Times a scris că peste 20 de modele bărbaţi şi asistenţi care au lucrat cu fotografii de modă Bruce Weber şi Mario Testino au spus că au fost hărţuiţi şi agresaţi sexual de aceştia. Cei doi fotografi au respins acuzaţiile, dar compania Conde Nast a suspendat colaborarea cu ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.