Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie disperată de vaccinare în Marea Britanie: Boris Johnson oferă 15 lire medicilor de familie pentru fiecare persoană vaccinată

politico.eu
Boris Johnson

Boris Johnson se angajează să livreze a treia doză tuturor adulților până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a proteja națiunea împotriva noii variante Omicron, după ce încă opt cazuri de tulpină au fost găsite în Anglia (Regatul Unit totalizează 22). Cu toatea acestea, numărul total de cazuri, decese și internări în spital au scăzut, conform datelor oficiale, informează Dailymail.co.uk.

Prim-ministrul a anunțat că se angajează din nou să ajute la realizarea programului și va oferi medicilor de familie un plus de 15 lire sterline pentru fiecare injecție.

Un bonus de 5 lire sterline va fi acordat medicilor de familie pentru fiecare injectare dacă le fac duminica și vor primi o primă de 30 de lire sterline pentru vaccinurile livrate celor mai vulnerabili care nu pot să-și părăsească casele.

Guvernul recrutează, de asemenea, încă 10.000 de voluntari plătiți pentru vaccinuri și „zeci de mii” de voluntari care să ajute.

Asta înseamnp probabil că va însemna mai puține întâlniri față în față la medic pentru pacienții non-Covid, care sunt deja cu aproximativ o cincime mai puțini decât nivelul pre-pandemic.

În ciuda faptului că noile cazuri de Omicron au fost observate în toată țara, numărul total de infecții din Marea Britanie a continuat să scadă marți, cu 39.716 de teste pozitive înregistrate în ultimele 24 de ore.

A scăzut cu 6,5% față de cifra de 42.484 de marțea trecută și a marcat a patra zi consecutiv în care au scăzut cazurile.

Între timp, numărul persoanelor care mor din cauza virusului a scăzut cu 3,6%, la 159 marți, iar spitalizările au scăzut cu 6,1%, până la 718 vineri, cea mai recentă dată pentru care sunt disponibile date.

Oamenii de știință au avertizat că booster-urile probabil nu vor oferi același nivel de protecție împotriva Omicron ca și împotriva Delta, deoarece noua tulpină este evoluată.

Moderna a avertizat că o „scădere materială” a eficacității vaccinurilor existente, în special împotriva infecțiilor.

Dar co-fondatorul BioNTech - partenerul Pfizer în producția de vaccin COVID-19 - consideră că vaccinul lor este încă eficient în prevenirea complicațiilor severe din varianta Omicron.

Dr. Ugur Sahin, cofondatorul companiei cu sediul în Mainz, Germania, a declarat pentru The Wall Street Journal că varianta poate provoca infecții revoluționare într-o rată mai mare.

Cu toate acestea, o dată în organism, varianta ar fi probabil distrusă.

Sahin consideră că o persoană vaccinată va avea capacitatea sistemului imunitar necesară pentru a învinge virusul mutant și încurajează oamenii să-și facă injecțiile de rapel atunci când pot.

Ambele firme lucrează la injecții de rapel specifice Omicron, care vor fi disponibile de la jumătatea anului 2022.

Johnson a spus la ședința de informare de pe Downing Street că noi centre de vaccinare vor „apărea ca pomii de Crăciun” pentru a primi rapeluri. El a spus că au fost introduse restricții „proporționale”, inclusiv măști obligatorii în transportul public și în magazine, saloane de unghii și coafuri, pentru a câștiga timp pentru ca oamenii de știință să „descopere codul Omicron” și nu vor rămâne în vigoare „un minut mai mult decât este necesar”.

Dar există îngrijorări cu privire la faptul dacă rapelul va fi capabil să facă față creșterii cererii. Chiar înainte ca programul să fie extins, a existat o restanță de peste 7 milioane de oameni.

Dintre cei 25 de milioane de britanici cu vârsta peste 40 de ani care erau eligibili luni, doar 18 milioane s-au prezentat pentru vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.