Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana europeană Laura Ilie, despre anul 2020: 'A fost un an care m-a surprins, m-a maturizat foarte mult. În 2021 sunt pregătită pentru orice'

Foto Facebook
Laura Coman tir

Laura Ilie, fostă Coman, este campioană europeană, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk şi calificată la Jocurile Olimpice Tokyo. Ea deţine recordul european al probei de 10 m puşcă aer comprimat cu 251,3 puncte, iar la Tokyo, sportiva antrenată de Marin Olimpiu vrea o medalie olimpică, potrivit news.ro.

În 2020, pe lângă faptul că nu a putut participa la competiţii, Laura spune că s-a maturizat, iar sportul a ajutat-o foarte mult.

Citește și: Opt germani au supraviețuit după ce au primit din greșeală supradoză de vaccin anti-Covid: Serul se pare că le-a declanșat gripa

Sportiva de 27 de ani a divorţat, iar de acum va apărea la concursuri drept Laura Ilie şi nu Laura Coman, aşa cum era cunoscută până acum.

„Am curaj, îmi ascult instinctele, aparenţele nu te ajută cu imic. Sportul m-a pus în situaţii dificile şi am trecut peste ele. La mine totul e mişcare, o adiere de vânt, trebuie să trag de 60 de ori într-un vârfuleţ de ac, în 9 subdiviziuni, trebuie să fii cu mintea acolo, plus presiunea din sală. 2020 a fost un an care m-a surprins, m-a maturizat foarte mult, a trebuit să improvizez antrenamentele, aveam machetă acasă, nu trăgeam efectiv, dar m-am descurcat cu brio”, a declarat Laura Ilie pentru News.ro.

Cel mai mare şoc pentru Laura Ilie a fost că Jocurile Olimpice nu s-au mai disputat. “Le aşteptam de 12 ani, dar apoi mi-am dat seama că nu o zi mă caracterizează pe mine ca sportiv. Mi-am dat seama că nimic nu este întâmplător. Am zis că nu mai stau la mâna nimănui, am fost prima după Robert Glinţă calificată. Acum ţine doar de mine să particip la JO şi să iau o medalie. Cred că voi face o mare bucurie”.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ .

INSTABILITATE este cuvântul ales de Laura pentru anul 2020. “Nu ştiam când va fi următorul concurs, nici acum nu ştim, în cărţi avem CE din Finlanda, din martie, sper să obţin titlul a treia oară. Acum îmi doresc CM, JO, mai sunt lucruri pe lista mea. Restul e o poveste frumoasă. Eu am fost sportivul surprizelor, am fost surprinsă şi neplăcut dar din toate am învăţat câte ceva. Până şi această pandemie, ne adaptăm, capul sus, ce nu ne omoară, ne face mai puternici. Trăieşte prezentul! Eu nu mă gândesc nici la un foc tras prost, nu ştiu ce va fi...vreau să fiu surprinsă, atunci am o satisfacţie, atunci simt că sunt la locul potrivit. E foarte uşor să te pierzi în panică. Pe mine m-a ajutat sportul mult, iau lucrurile cum vin şi încerc să găsesc cea mai bună variantă. Mereu merg cu ideea că, după orice furtună, vine şi soarele”.

În 2021, Laura Ilie este pregătită pentru orice. “Vreau să fiu sănătoasă, să fiu aptă la JO, să spun că am făcut tot ce a ţinut de mine. Că va fi sau nu va fi cea mai frumoasă zi din viaţa mea, important este să ştiu că mi-am făcut treaba. Sunt pregătită de orice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.