Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campion olimpic la judo, condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Naidangiin Tüvshinbayar, medaliat cu aur la judo la Jocurile Olimpice și fost președinte al Comitetului Olimpic Național Mongol (MNOC), a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă.

Un tribunal din districtul Khan-Uul din Ulaanbaatar l-a încarcerat pe Tüvshinbayar pentru uciderea unui prieten din copilărie, după un proces ce a durat un an care a zguduit națiunea mongoleză, conform relatării agenției de știri Sonin.

Tüvshinbayar l-a atacat pe colegul judoka Erdenebileg Enkhbat, presupus a fi sub influența alcoolului, la 2 aprilie 2021, cu un obiect greu, gestul ducând la internara în spital a acestuia, cu leziuni cerebrale care i-au provocat moartea lui Enkhbat la scurt timp după aceea, conform Mediafax.

Tüvshinbayar a fost încarcerat timp de 20 de zile înainte de a fi acuzat de crimă.

În vârstă de 38 de ani, Tüvshinbayar a câștigat medalia de aur la judo masculin sub 100 de kilograme la Beijing 2008, urmată de o medalie de argint la Londra 2012.

Medalia de aur a fost prima medalie de aur obținută de Mongolia la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Tüvshinbayar a fost, de asemenea, președinte al MNOC, fiind ales în această funcție în august 2020 și înlocuindu-l pe Demchigjav Zagdsuren, care a deținut această funcție timp de 19 ani.

În aprilie 2021, Tüvshinbayar a demisionat din funcție după ce a fost încarcerat timp de 20 de zile.

MNOC a rămas fără un președinte permanent timp de aproape un an, înainte ca Battushig Batbold, membru al Comitetului Internațional Olimpic, să fie ales în luna martie a acestui an.

Tüvshinbayar a fost, de asemenea, popular în rândul politicienilor și a fost un promotor al campaniei electorale a candidatului prezidențial al Partidului Democrat, Khaltmaagiin Battulga, fost campion mondial de sambo, care a ocupat funcția de președinte al Mongoliei din 2017 până în 2021.

Enkhbat câștigase o medalie de argint la categoria masculină sub 100 kg la Grand Slamul Federației Internaționale de Judo (IJF) de la Baku, în Azerbaidjan, în 2013, și o medalie de aur la aceeași categorie la Cupa Mondială IJF de la Jeju, în Coreea de Sud, în 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.