Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatului Mondial de handbal masculin: Ungaria - Argentina, scor 25-25

www.agerpres.ro
Rusia handbal masculin

La puţin timp după Angola – Qatar 24-23, în grupa D a Campionatului Mondial de handbal masculin s-a produs şi a doua mare surpriză. Ungaria nu a putut să învingă Argentina, scor final 25-25, deşi a condus cu 13-10 la pauză, scrie Mediafax.

Croaţia a învins Islanda cu 31-27 în Grupa B, în timp ce Serbia şi Rusia au terminat la rândul lor la egalitate, 30-30, în Grupa A. Ungaria l-a readus pe Laslo Nagy la echipa naţională în tentativa de a ajunge la Jocurile Olimpice, după ce acesta îşi anunţase retragerea, dar a debutat cu stângul la turneul final. Într-o partidă desfăşurată la Copenhaga, echipa condusă de Istvan Csokntai şi Vladan Matic a fost surprinsă de o echipă sud-americană combativă, în ciuda faptului că joacă fără starul Diego Simonet de la Montpellier.

Ungaria a început în forţă cu 5-0, dar scorul nu a adormit în niciun caz adversarul. Din contră, un alt Simonet, Pablo Ariel – jucător la Benidorm în Spania –, a preluat controlul în naţionala Argentinei şi a readus-o în joc. După 10-13 la pauză, sud-americanii au egalat la 15-15 în minutul 37, apoi au condus în cea mai mare parte a jocului. Mate Lekai a egalat la 25-25 în ultimul minut şi a salvat totuşi un punct pentru Ungaria. Laslo Nagy, starul lui Veszprem, a evoluat mai puţin de 4 minute, la începutul părţii secunde, şi a marcat un gol. Pentru Ungaria, handbalistul numărul 1 a fost Zsolt Balogh de la Pick Szeged, autor a 11 goluri, insuficient însă ca naţionala ţării sale să se impună.

Fără doar şi poate, meciul turneului final de până acum a fost Croaţia – Islanda (31-27), în cadrul Grupei B, la Munchen. Cele două naţionale au trecut în mai multe rânduri de la agonie la extaz, fiecare reuşind să revină în meci după ce a fost condusă la 3-4 goluri. De altfel, în jocul doi al zilei de la Munchen s-au consemnat nu mai puţin de şapte răsturnări de situaţie.

Citește și: După despărţirea de Viitorul, Srgian Luchin a semnat cu Dunărea Călărași

Dacă Aron Palmarsson ar fi avut încă un ajutor precum a fost Luka Cindric pentru Domagoj Duvnjak sau invers, atunci poate că Islanda ar fi avut şanse mai bune să se impună. Duo-ul croat a făcut un meci superb – cei doi handbalişti au marcat 10 goluri împreună faţă de Palmarsson care s-a oprit la cota 7 -, avându-l la susţinere şi pe Luka Stepancic – 8 goluri. Croaţia a câştigat la final două puncte mari, care vor conta foarte mult în bătălia pentru o poziţie cât mai bună în Top 12.

Foarte mult suspans a avut şi partida Serbia – Rusia (scor 30-30), care a avut mai puţine răsturnări de situaţie decât la Croaţia – Islanda, dar în care s-a jucat pentru victorie până în ultima secundă. Deşi a venit cu şase debutanţi la Campionatul Mondial, Serbia a evoluat peste aşteptări şi a condus în cea mai mare parte a timpului.

În partea secundă, echipa lui Nenad Perunicic a condus şi la patru goluri diferenţă, cu 23-19 în minutul 39, dar Rusia cu un „careu” de jucători de la Vardar Skopje a reuşit să restabilească egalitatea destul de repede. Jucătorii Serbiei din Liga Naţională au marcat nu mai puţin de 8 goluri în acest joc: Vujic 5, Nikolic 2, Orbovic 1. Timur Dibirov s-a instalat în fruntea golgheterilor, după ce a marcat nu mai puţin de 12 goluri.

Într-o altă partidă din Grupa C, Austria s-a impus în faţa Arabiei Saudite cu 29-22.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.