Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câmpul gigant de gaze naturale al TotalEnergies din Marea Nordului este pe cale să intre în funcțiune în această primăvară

libyaupdate.com
totalenergies

Cu ultimele lucrări în curs, TotalEnergies din Franța și partenerii săi din Danish Underground Consortium (DUC) se pregătesc să pună în funcțiune proiectul de reamenajare Tyra II în sectorul danez al Mării Nordului în martie 2024. Se spune că acesta este cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Danemarca, scrie offshore-energy.biz.

Danish Underground Consortium (DUC) este un parteneriat între TotalEnergies (operator, 43,2%), BlueNord (36,8%) și Nordsøfonden (20%). Dezvăluind progresul înregistrat în etapa finală a proiectului de reamenajare a Tyra, BlueNord a confirmat calendarul așteptat pentru primul gaz, făcând referire la notificarea REMIT emisă de TotalEnergies.

Potrivit companiei, un domeniu de activitate semnificativ pentru finalizarea instalațiilor Tyra II a fost executat din octombrie 2023. Testarea de scurgeri – esențială pentru siguranța și integritatea înainte de introducerea gazului și testarea funcțională a mașinilor cheie de proces necesare pentru procesarea gazului progresează bine în timp ce platforma de ridicare Tyra East Echo a fost declarată fierbinte, cu toate conductele conectate.

Mai mult, dezizolarea acestor conducte, care este în curs de desfășurare, este văzută ca un pas important către primul gaz. Mai multe progrese sunt evidențiate și pe Tyra West, deoarece primele puțuri au fost scoase din priză și deshidratate, două echipe de cabluri lucrând în paralel pe platformele Tyra West B și C cu deconectarea puțurilor.

„S-a desfășurat o cantitate mare de muncă la testarea de scurgeri a instalațiilor și este de așteptat ca toate testele de scurgere să fie finalizate înainte de primul export de gaze care ar putea sprijini o accelerare eficientă și o perioadă de accelerare redusă. Accentul cheie înainte de primul export de gaz rămâne să se asigure că sistemele de siguranță și de urgență sunt pe deplin funcționale”, a subliniat BlueNord.

Pe baza notificării REMIT a TotalEnergies din 22 ianuarie, progresul proiectului până în prezent indică faptul că data actuală de repornire, 31 martie 2024, rămâne valabilă. Cu toate acestea, în funcție de progresul proiectului, acesta ar putea fi atins mai devreme în martie.

2,8 miliarde de metri cubi de gaz pe an

În plus, majorul francez de petrol dezvăluie că rezultatul testelor sugerează acum că o creștere a capacității tehnice maxime este de așteptat să dureze patru luni de la repornire. Odată pus în funcțiune, Tyra II este de așteptat să livreze 2,8 miliarde de metri cubi de gaz pe an, ceea ce reprezintă 80% din producția de gaz daneză prognozată.

Tyra a fost un centru de procesare și export a mai mult de 90% din gazul natural produs în Marea Nordului danez înainte de reamenajarea sa, ceea ce a fost necesar din cauza tasării naturale a zăcământului a rezervorului de cretă după mulți ani de producție.

Reamenajarea a presupus trei elemente, inclusiv dezafectarea și reciclarea vechilor platforme Tyra, reciclarea și extinderea picioarelor actuale ale platformei pe șase dintre platforme, care au primit suprafețe noi, un modul de proces complet nou și o nouă platformă de cazare.

O macara a fost pusă în uz permanent pe modulul de proces (TEG) după instalarea modulului de proces Tyra II la începutul lunii octombrie 2022, care a doborât recordul mondial ca cea mai grea macara de ridicare efectuată vreodată pe mare. TEG a permis finalizarea domeniului rămas de conectare, punere în funcțiune și pornire a proiectului.

Acest modul de proces va fi capabil să proceseze 300 de milioane de metri cubi standard de gaz pe zi la vârf de la Tyra și cinci câmpuri de satelit fără pilot, inclusiv Tyra Southeast, Harald, Valdemar, Svend și Roar. Recent, a fost luată o decizie finală de investiție (FID) pentru forarea unui puț în zona Harald East.

Dacă activitățile de foraj vor avea succes, gazele vor fi exportate prin instalațiile Tyra East. Sonda ar putea livra producție până la sfârșitul anului 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.