Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a câștigat Cupa Mondială la Hochei

www.libertatea.ro

Echipa Canadei, dublă campioană olimpică (2010, 2014), a câștigat Cupa Mondială la hochei pe gheață, relansată după 12 ani de Liga profesionistă nord-americană (NHL), după ce a câștigat și cel de-al doilea meci al finalei cu selecționata Europei, pe care a învins-o cu 2-1, joi la Toronto.

Canadienii, învingători cu 3-1 în primul meci, s-au impus cu 2 victorii la 0 în această finală, disputată după sistemul "cel mai bun din trei partide".

Citește și: Telenovela Alibec continuă: Astra și-a mărit pretențiile

Astfel, la trei luni după ce a câștigat Cupa Stanley cu Pittsburgh Penguins, starul hocheiului canadian Sidney Crosby reușește să cucerească unul dintre rarele trofee care îi lipsea din palmares.

Căpitanul Canadei, în vârstă de 29 ani, a fost desemnat, totodată, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, grație celor 3 goluri și 7 pase decisive reușite pe parcursul competiției, anunță Agerpres.

Cupa Mondială NHL, care a debutat pe 17 septembrie, a adunat la start opt selecționate (Statele Unite, Suedia, Finlanda, Europa, America de Nord, Cehia, Rusia și Canada), compuse exclusiv din hocheiști care evoluează în Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.