Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada aprobă vaccinul Moderna: Are avantaje uriașe față de cel de la Pfizer-BioNTech

Canada a aprobat vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna împotriva maladiei COVID-19, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează DPA, Reuters şi AFP.

În urma deciziei de miercuri a autorităţilor canadiene, aproximativ 168.000 de doze cu vaccin Moderna vor fi livrate în Canada până la sfârşitul acestui an, scrie agerpres.ro.

Citește și: Clotilde Armand, făcută praf: ‘E bună și ca brad de Crăciun’

Health Canada a publicat acest comunicat pe site-ul său oficial. Compania Moderna va începe livrările spre Canada în această săptămână.

Autorităţile canadiene au aprobat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech pe 9 decembrie, iar campania de vaccinare, considerată un eveniment istoric în această ţară, a putut să înceapă o săptămână mai târziu.

Citește și: Circ total! Chemat la Tribuna Parlamentului, Florin Cîțu a fost huiduit! Ludovic Orban a reacționat imediat: ‘Cei care huiduie să se ducă pe stadion’

Primele persoane vaccinate în Canada sunt angajaţii din domeniul sănătăţii şi rezidenţii căminelor pentru vârstnici.

Atât vaccinul Pfizer, cât şi cel produs de Moderna trebuie să fie administrate în două doze pentru a asigura o eficienţă maximală, însă vaccinul Moderna este mai uşor de transportat şi nu necesită depozitare la temperaturi extrem de scăzute, spre deosebire de vaccinul Pfizer-BioNTech, care trebuie să fie stocat la temperaturi sub pragul de minus 70 de grade Celsius.

Citește și: Emilia Șercan și Oana Pellea, solicitare către Klaus Iohannis! Îi cer preșdintelui să nu accepte numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației

Autorităţile sanitare din Canada vor organiza o conferinţă de presă miercuri după-amiază pentru a informa populaţia în legătură cu următoarele etape ale campaniei de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.