Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat într-o vizită de stat în Canada, Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a chemat la consolidarea apărării democraţiilor liberale

yahoo.com
steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a făcut apel la o apărare comună a democraţiilor liberale atacate atât din interior, cât şi din exterior, în declaraţii făcute luni în timpul vizitei de stat pe care o întreprinde în Canada, informează dpa, citat de Agerpres.

"Trebuie să evităm să fim vulnerabili din punct de vedere politic şi economic", a spus el la Ottawa în cadrul unui prânz cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon. "Democraţia noastră este, de asemenea, o infrastructură critică. Să o păstrăm şi să o protejăm împotriva atacurilor din interior şi din exterior".

În afara Rusiei, Steinmeier a citat, de asemenea, China drept provocare internaţională."Pretenţia Chinei de putere economică şi politică va modela viitorul relaţiilor internaţionale pe termen lung".

Steinmeier laudă rolul Canadei

Ca naţiune din Pacific, Canada joacă un rol important în eforturile tuturor statelor occidentale de a contracara influenţa crescândă a Chinei în regiunea indo-pacifică, a spus şeful statului german. Canada şi Germania au un obiectiv comun, a adăugat Steinmeier:"Vrem să ne extindem reţelele cu statele din regiune pentru a reduce dependenţele unilaterale de China".

Steinmeier a discutat şi cu premierul Justin Trudeau. Trudeau a lăudat conducerea Germaniei în cadrul G7 şi a subliniat că ambele ţări lucrează cot la cot pentru a sprijini Ucraina.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit duminică la Ottawa într-o vizită de patru zile, însoţit de soţia sa, Elke Budenbender, şi de o delegaţie de oameni de afaceri. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Bettina Stark-Watzinger, face, de asemenea, parte din delegaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.