Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada: Manifestaţie pentru apărarea dreptului de a circula cu sânii goi/ video

manifestatie

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă la Waterloo (Ontario, estul Canadei) pentru a apăra dreptul femeilor de a se plimba cu sânii goi în public, aşa cum permite legislaţia provinciei, relatează AFP. 

Apelul la manifestaţie a fost lansat de trei surori - Tameera, Nadia şi Alysha Mohamed - care şi-au dat jos tricourile în timpul unei plimbări cu bicicleta prin centrul oraşului Kitchener (la vest de Toronto), fiind foarte cald, potrivit presei locale. 

Ele au fost atunci oprite de poliţie pe motivul unui control tehnic al bicicletelor. Agentul le-a invitat de asemenea să se îmbrace, a povestit Alysha Mohamed pe contul ei de Twitter. 

Cântăreaţă de două ori nominalizată la premiile muzicale anuale în Canada, tânăra - pe numele ei de scenă Alysha Brilla - a depus imediat o plângere împreună cu cele două surori la poliţia regională din Waterloo. 

Cazul a devenit un subiect aprins pe reţelele sociale, sub orchestrarea celor trei tinere, cu un apel lansat la manifestaţie pentru a apăra "dreptul femeilor de a fi cu sânii goi în public", potrivit paginii de Facebook a evenimentului "Goi împreună cu noi". (Bare with Us"). 

Cei mai mulţi manifestanţi, în majoritate femei, au defilat cu pieptul gol cerând respectarea legii. "Aceştia sunt sâni şi nu bombe, relaxaţi-vă" sau "nuditatea nu are nimic sexual", au fost unele dintre sloganurile figurând pe pancarte în timpul manifestaţiei, postate de asemenea pe reţelele sociale. 

Un incident similar a avut loc în iunie când angajatul unei piscine din Guelph (Ontario) i-a ordonat unei fetiţe de 8 ani să se acopere, în timp ce ea nu purta decât partea de jos a unui costum de baie, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.