Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada - Peste jumătate dintre victmele ucigașului din Nova Scotia au murit în incendii

politie canada

Nouă din cele 22 de victime ale lui Gabriel Wortman din provincia canadiană Nova Scotia au murit din cauza incendiilor, după ce ucigaşul a dat foc locuinţelor, şi nu împuşcate, a anunţat marţi poliţia. Conform informaţiilor oficiale preluate de Reuters de a Royal Canadian Mounted Police (RMCP, poliţia federală canadiană), au căzut victime atacurilor din 18-19 aprilie inclusiv animale de companie, notează Agerpres.

Anchetatorii au găsit peste 400 de martori ai crimelor comise de atacatorul în vârstă de 51 de ani într-un raid care a durat 13 ore. Jumătate din martori au fost deja intervievaţi, dar încă nu s-a putut stabili motivaţia ucigaşului. Prima agresată a fost chiar prietena acestuia, care a reuşit să scape şi este acum unul din martorii-cheie.

După ce poliţia a răspuns la primul apel de urgenţă, în localitatea rurală Portapique, Wortman a reuşit să scape şi s-a ascuns peste noapte într-o zonă industrială. El şi-a continuat atacurile a doua zi dimineaţa, până când a murit în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine.

Ancheta se concentrează în prezent asupra modului în care Wortman şi-a procurat armele folosite şi încearcă să stabilească dacă au existat complici.

"Chiar dacă atacatorul înarmat nu va fi judecat niciodată, avem datoria de a finaliza ancheta conform aceloraşi standarde", a arătat Darren Campbel, şeful RCMP din Nova Scotia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.